Με μήνυμα στο λογαριασμό της εθνικής Αλγερίας στο Twitter, έγινε γνωστό πως ο Ριάντ Μαχρέζ πήρε άδεια για να φύγει από το καμπ που γίνεται η προετοιμασία για την αυριανή αναμέτρηση με τη Ζάμπια, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2018, προκειμένου να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του.

Μάλιστα σε ανακοίνωση που ακολούθησε από την ομοσπονδία της Αλγερίας αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο διεθνής Αλγερινός ποδοσφαιριστής της Λέστερ, Ριάντ Μαχρέζ, ο οποίος βρισκόταν με την εθνική ομάδα στη Σίντι Μούσα προετοιμαζόμενος για το παιχνίδι με τη Ζάμπια για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, πήρε άδεια από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Λούκας Αλκαράθ και την ομοσπονδία της Αλγερίας, προκειμένου να κάνει ένα γρήγορο ταξίδι στην Ευρώπη ώστε να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του σε ένα σύλλογο την Πέμπτη».

Όπως είναι φανερό σήμερα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις, με τους Ισπανούς να αναφέρουν πως ο Μαχρέζ έχει ενημερωθεί από τη Μπαρτσελόνα πως αποτελεί την εναλλακτική τους σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η μεταγραφή του Φιλίπε Κουτίνιο. Η Λέστερ πάντως για να παραχωρήσει τον Αλγερινό ζητάει περίπου 50 εκ. ευρώ.