Ο Μπέντζαμιν (Μπεν) Γούντμπερν ήταν αναμφίβολα ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του αγωνιστικού «παραθύρου» των εθνικών ομάδων. Ο μικρός της Λίβερπουλ είχε τεράστια συνεισφορά στους έξι βαθμούς που κέρδισε η Ουαλία στα δύο ματς με την Ουαλία και τη Μολδαβία! Ο Γούντμπερν πέτυχε το μοναδικό γκολ της Ουαλίας κόντρα στην Αυστρία στο 74΄ και μάλιστα το έκανε μόλις… 261 δευτερόλεπτα μετά από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο! Με εκείνη την νίκη, οι Ουαλοί έμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης και  έβγαλαν οριστικά νοκ άουτ την Αυστρία. Τρεις μέρες αργότερα, η Ουαλία ταξίδεψε στη Μολδαβία, με τον πιτσιρικά να παίρνει ξανά το ρόλο του πρωταγωνιστή. Ο Κρις Κόουλμαν τον έριξε στο ματς στο 61΄, όταν το ματς ήταν στο 0-0. Αυτή τη φορά ο Γούντμπερν χρειάστηκε λίγο… περισσότερο χρόνο, για να κάνει καταλυτική την παρουσία του. Για την ακρίβεια χρειάστηκε περίπου 19΄ για να βγάλει την ασίστ στον Ρόμπσον – Κανού και ο επιθετικός της Χαλ να κάνει το 0-1. Στις καθυστερήσεις του ματς ο Ράμσεϊ έκανε το 0-2 και η Ουαλία έμεινε στη 2η θέση, πίσω μόνο από τη Σερβία. Τόσο ο σταρ της Άρσεναλ, όμως, όσο και ο Μπέιλ με τον Άλεν τον Βόουκς, τον Λόρενς  έμειναν στη σκιά του μικρού.

«Ο Κλοπ έκανε λάθος με τον Μπεν», σχολίασε ευχαριστημένος και δικαιωμένος ο Κρις Κόουλμαν, με τον τεχνικό της Ουαλίας να εξηγεί: «συζητήσαμε αρκετές φορές και μου έλεγε ότι ο Μπεν είναι ακόμα πολύ μικρός για τέτοια παιχνίδια, για τόσο σημαντικά παιχνίδια. Εννοείται ότι δεν θα τον βάζαμε από την αρχή σε κανένα από τα δύο ματς, αλλά τον πήραμε γιατί ξέραμε τι μπορεί να μας προσφέρει.  Ξέρω ότι στη Λίβερπουλ τον προσέχει και ο μικρός είναι πολύ τυχερός που έχει τον Κλοπ, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ο Γιούργκεν έκανε λάθος. Αυτό όμως, είναι και το καλό στο ποδόσφαιρο, ο καθένας έχει την άποψή του και είτε δικαιώνεται, είτε όχι».

Η πίστη του Κλοπ στον Γούντμπερν βεβαίως είναι… γνωστή και η Λίβερπουλ ετοιμάζεται ήδη να προσφέρει νέο συμβόλαιο στον μικρό που τρέχει ήδη στα χνάρια του Όουεν και του Τζέραρντ… Αρκεί να μη χάσει και αυτός στην πορεία το δρόμο, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι «νέοι Τζέραρντ, νέοι Όουεν, νέοι Ρας και πάει λέγοντας…».