Εκμεταλλευόμενη τις πολλές αμυντικές αδυναμίες της Ντόρτμουντ και έχοντας και την εύνοια της διαιτησίας σε δύο κρίσιμες φάσεις, η Τότεναμ πανηγύρισε σημαντική νίκη 3-1 στην πρεμιέρα του 8ου ομίλου.

Ιδανικό ξεκίνημα για τους παίκτες του Μαουρίτσιο Ποκετίνο, αφού μόλις στο 4’, ο Χονγκ Μιν Σον έφυγε στην κόντρα από αριστερά, πέρασε σαν σταματημένο τον Παπασταθόπουλο και με σουτ στην κλειστή γωνία του Μπούρκι έκανε το 1-0. Η απάντηση των Βεστφαλών ήρθε στο 11’ με ένα απίστευτο σουτ του Γιαρμολένκο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Ουκρανό να στέλνει τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Λορίς. Όμως μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, η Τότεναμ πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ, όταν ο Κέιν ξέφυγε από τον Παπασταθόπουλο, έκανε φάουλ πάνω στον Σαχίν που δεν δόθηκε, μπήκε στην περιοχή της Ντόρτμουντ και έστειλε με σουτ τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Μπούρκι που φέρει ευθύνη και σε αυτό το γκολ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, χωρίς όμως να τις εκμεταλλευτούν.

Στο 56’ ο Νταχούντ έβγαλε τη σέντρα και ο Ομπαμεγιάνγκ έστειλε με ωραίο σουτ τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε με το διαιτητή να υποδεικνύει λανθασμένα οφσάιντ, αφού ο Γκαμπονέζος καλυπτόταν. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κέιν με διαγώνιο σουτ έκανε το 3-1 «καθαρίζοντας» το ματς για την Τότεναμ. Ο Ομπαμεγιάνγκ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να μειώσει στο 70’ όταν έκανε το σουτ για να διώξει πάνω στη γραμμή με τα πόδια ο Λορίς. Στο 92’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Βερτόνγκεν, με την Τότεναμ να τελειώνει με δέκα παίκτες.