Σε ένα επεισοδιακό grand prix στη Σιγκαπούρη, με τους Φέτελ, Ραϊκόνεν, Φερστάπεν να εγκαταλείπουν στον πρώτο γύρο, ο Λιούις Χάμιλτον πήρε την πρώτη θέση και αύξησε στους 28 βαθμούς τη διαφορά του από το δεύτερη Φέτελ στην κατάταξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Σε μία από τις πιο επεισοδιακές εκκινήσεις της φετινής περιόδου, ο Φέτελ (Ferrari) που ήταν στην pole position έφυγε καλά, όπως και ο Ραϊκόνεν (Ferrari) που ήταν τέταρτος, με τον Φερστάπεν (Red Bull) να βρίσκεται ανάμεσά τους και τα τρία μονοθέσια να συγκρούονται. Ραϊκόνεν και Φερστάπεν βγήκαν κατευθείαν νοκ άουτ, με τον Φέτελ να συνεχίζει για λίγα μέτρα ακόμα, αλλά με το μονοθέσιό του να έχει χάσει από τη σύγκρουση την αεροδυναμική του, ο Γερμανός έχασε τον έλεγχο. Έπεσε στις μπαριέρες και διέλυσε και την μπροστινή του αεροτομή βγαίνοντας εκτός αγώνα. Μεγάλος κερδισμένος από όλο αυτό το σκηνικό ήταν ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος από την 5η θέση, βρέθηκε πρώτος. Στην πρώτη σύγκρουση ενεπλάκη και ο Αλόνσο, ο οποίος εγκατέλειψε τελικά στον 9ο γύρο.

Πίσω από τον Χάμιλτον τερμάτισε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο (Red Bull) και τρίτος ο Βάλτερι Μπότας (Mercedes), για να ακολουθήσουν στη βαθμολογημένη δεκάδα οι Σάινθ, Πέρες, Πάλμερ, Βαντούρν, Στρολ, Γκροζιάν και Οκόν.