Το κακό ξεκίνημα του άφησε στην πρεμιέρα το NA LCS, και με την Team SoloMid να δίνει το έναυσμα για αντεπίθεση, οι ομάδες από τις Ηνωμένες Πολιτείες πήραν το απόλυτο. Στον αντίποδα το EU LCS συνέχισε να απογοητεύει, έκανε το 0-4 και φλερτάρει με το αρνητικό ρεκόρ του NA LCS στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015, όπου σημείωσε 0-10 στον δεύτερο γύρο των Group Stages.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το Group D και τον αγώνα της Team SoloMid εναντίον της Flash Wolves. Η TSM είχε να κερδίσει σε πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από το 2014, όμως σε μία χρονιά που έχει επωμισθεί το βάρος της επιτυχίας, έδειξε το σοβαρό της πρόσωπο και επικράτησε. Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες κρίθηκε στις λεπτομέρειες αφού χρειάστηκαν 53′ παιχνιδιού και 4 Baron Nashor (2 για κάθε ομάδα) για να αναδειχθεί ο νικητής. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Team WE έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στη Misfists, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι σε 27′ με «Perfect KDA» (9-0-23).

Το δεύτερο χτύπημα του NA LCS ακολούθησε αμέσως μετά και μάλιστα απέναντι στο «αντίπαλο δέος» του EU LCS. Η Immortals υπέταξε τη Fnatic στη δεύτερη της ήττα, ενώ η ίδια κατάφερε να ανακάμψει από τη χθεσινή ήττα από τη Longzhu Gaming. Η κατάσταση για τη Fnatic γίνεται όλο και πιο δύσκολη, αφού πλέον ψάχνει νίκες «εκτός προγράμματος» για να πάρει την πρόκριση.  Το Group B ολοκληρώθηκε για τη δεύτερη μέρα με την Longzhu Gaming να επαναφέρει στην τάξη την GIGABYTE Marines μετά το χθεσινό της θρίαμβο απέναντι στη Fnatic.

Η μέρα έκλεισε με το Group A, όπου η Cloud9 σημείωσε την τρίτη νίκη για τις ομάδες του NA LCS απέναντι στην ahq e-Sports Club. Αν και πιθανή πρόκριση θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη, οι νίκες απέναντι στην ahq έχουν επιτακτικό χαρακτήρα ώστε το όνειρο να μείνει ζωντανό. Το πρόγραμμα έκλεισε με την τιτανομαχία ανάμεσα στην EDward Gaming και την SK Telecom T1. Η SKT επέστρεψε από ένα μειονέκτημα 10.000 gold σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Η EDG αγωνιζόμενη στην έδρα της, είχε την ώθηση για να φτάσει σε ένα επί μέρους 9-0 με 3 Mountain Drakes και Baron Nashor, όμως κάπου εκεί οι μηχανές έσβησαν και η SKT ανέλαβε δράση για να μας χαρίσει μία σπάνια ανατροπή.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

FW 0 – 1 TSM
WE 1 – 0 MSF
IMT 1 – 0 FNC
LZ 1 – 0 GAM
ahq 0 – 1 C9
EDG 0 – 1 SKT

Η τρίτη πράξη των Group Stages έρχεται αύριο, Σάββατο 7/10, στις 10 π.μ. ώρα Ελλάδος με τη συνέχεια των Groups A, C και D. Μετάδοση από twitch.tv και Youtube.