Τουρκία – Ισλανδία 0-3 (Γκούντμουντσον 32′, Μπιάρνασον 39′, Άρνασον 49′)

Τρία μπαλάκια και λίγα ήτανε για τους Τούρκους,οι οποίοι έμοιαζαν με κινούμενα πτώματα στον αγωνιστικό χώρο. Οι Ισλανδοί όχι μόνο τους πάγωσαν με τα 2 γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κινδύνευσαν ούτε λεπτό ουσιαστικά στον αγωνιστικό χώρο. Υπήρχε μόνο ένας Εμρέ Μουρ από τους γηπεδούχους, κόντρα σε μια ομάδα που δίκαια πρέπει να πάει στο Μουντιάλ. Αν συνυπολογίσουμε και την γκέλα της Κροατίας, τότε οι Ισλανδοί από τώρα κατά πάσα πιθανότητα θα είναι στα γήπεδα της Ρωσίας. Και το λέμε αυτό γιατί την τελευταία αγωνιστική φιλοξενούν το τελευταίο Κόσοβο, ενώ οι Κροάτες θα πάνε στο παγωμένο Κίεβο να αντιμετωπίσουν την Ουκρανία που θα θέλει τη νίκη με μανία παίζοντας το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση.

Κροατία – Φινλανδία 1-1 (57′ Μάντζουκιτς – Σοΐρι 90′)

Οι Κροάτες τα έκαναν μαντάρα και έχασαν την ευκαιρία να κλειδώσουν την πρόκριση στο Μουντιάλ, αφού δεν καθάρισαν το ματς με την Φινλανδία και έμειναν στο 1-1. Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί ακόμα και να τους αφήσει εκτός Μουντιάλ, αφού την τελευταία αγωνιστική θα πάνε στην Ουκρανία να παίξουν την πρόκριση. Σε μια Ουκρανία που νίκησε το Κόσοβο και θα θέλει νίκη για να τους πετάξει απ’ έξω. 

Κόσοβο -Ουκρανία 0-2 (Πακάρντα Αυτ. 60′, Γιαρμολένκο 87′)

Η Ουκρανία έκανε την δουλειά της και πέρασε με ευκολία από την έδρα του Κόσοβου. Η νίκη τους όμως αυτή ήταν ένα βήμα στην μάχη για την πρόκριση. Τώρα θα επιστρέψουν στο “σπίτι” τους, κκαι την Δευτέρα θα περιμένουν τους Κροάτες σε ένα ματς ο θάνατός σλυ η ζωή μου. Οι Ουκρανοί είναι πολύ δυνατοί στην έδρα τους και αν νικήσουν θα είναι αυτοί που θα πάνε στα playoffs για να παλέψουν την πρόκριση. Αναμονή λοιπόν μέχρι την Δευτέρα στις 21:45.

Ισπανία – Αλβανία 3-0 (16′ Μορένο, 24′ Ίσκο, 26′ Τιάγκο)

Οι “φούριας ρόχας” χρειάστηκαν μόλις ένα 10λεπτο στο πρώτο ημίχρονο για να πάρουν το τρίποντο και να κλειδώσουν την θέση τους στα γήπεδα της Ρωσίας. Ίσκο και Τιάγκο έλυναν και έδεναν μέσα στο γήπεδο, με τους Αλβανούς να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους. Την τελευταία αγωνιστική θα πάνε στο Ισραήλ, σε ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, όπου οι προπονητές πιο πολύ θα δοκιμάσουν και περισσότερους ποδοσφαιριστές.

Ιταλία – ΦΥΡΟΜ 1-1 (40′ Κιελίνι – Τραϊκόφσκι 77′)

Οι Ιταλοί έπαιζαν πιο πολύ ένα παιχνίδι αγγαρεία και αυτό φάνηκε και από την διάθεση των ποδοσφαιριστών της. Κόντρα στο ΦΥΡΟΜ η “σκουάντρα ατζούρα” δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και απλά σκόραρε με τον Κιελίνι στο 40ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πως αν βρουν την ευκαιρία θα κάνουν την ζημιά, όπως και το έπραξαν στο 77′ με τον Τραϊκόφσκι. Από εκεί και πέρα έγιναν κάποιες μικροευκαιρίες αλλά μέχρι εκεί. Ούτως ή άλλως οι Ιταλοί ήξεραν πως έχουν σίγουρα την 2η θέση και θα πάνε στα playoffs να παίξουν την πρόκριση.

Αυστρία – Σερβία 3-2 (25′ Μπουργκστάλερ, 76′ Αρναούτοβιτς, 89′ Σάουμπ – Μιλιβόγεβιτς 11′, Μάτιτς 83′)

Πολύ αργά ήρθε το καλό αποτέλεσμα για την Αυστρία, η οποία έχει τεθεί εδώ και καιρό εκτός μάχης για την πρόκριση, όμως όφειλε ένα καλό ματς συνοδευόμενο και με αποτέλεσμα για τον κόσμο της, που την βλέπει για τελευταία φορά σε αυτήν την προκριματική φάση. Οι Αυστριακοί ήταν καλύτεροι στο 90λεπτο, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, όμως η άμυνά τους και πάλι παραλίγο να τους προδώσει. Τελικά ο Σάουμπ στο 89′ έδωσε στην ομάδα του το τρίποντο, σε ένα παιχνίδι που είχε και πολλά γκολ και θέαμα, αντάξιο της ποιότητας των δύο ομάδων. Η Σερβία από την άλλη αφού δεν καθάρισε σήμερα την πρόκριση, οφείλει να νικήσει την Δευτέρα στην έδρα της την Γεωργία ώστε να μην μπει σε περιπέτειες για την πρώτη θέση.

Ιρλανδία – Μολδαβία 2-0 (2′ 19′ Μέρφι)

Οι Ιρλανδοί είδαν την Ουαλία να παίρνει τη νίκη λίγο νωρίτερα στην έδρα της Γεωργίας και ήξερε ότι η νίκη ήταν μονόδρομος. Ευτύχησε να πετύχει γκολ από τα αποδυτήρια με τον Μέρφι στο 2′ και με τον ίδιο παίκτη διπλασίασε τα τέρματά της στο 19′ και κάπου εκεί κλείδωσε και το παιχνίδι. Μετά έκανε συντήρηση δυνάμεων καθώς ξέρει ότι θα ταξιδέψει στην Ουαλία για να παίξει τα ρέστα της για την πρόκριση. Αυτή τη στιγμή υπολείπεται ενός βαθμού των Ουαλών και χρειάζεται το διπλό για να πάει στα playoffs της διοργάνωσης. Άλλη μία πρόκριση που θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική.

Λιχτενστάιν – Ισραήλ 0-1 (Τιμπί 21′)

Στοπιο αδιάφορο παιχνίδι της σημερινής ημέρας, το Ισραήλ πήρε τη νίκη μέσα στο Λιχτενστάιν με σκορ 1-0 με τον Τιμπί στο 21′. Σε ένα κακό ποιοτικά ματς οι δύο ομάδες έπαιξαν ποδόσφαιρο για περίπου 70 λεπτά, ενώ μετά δεν υπήρχε και όρεξη για κάτι παραπάνω και ειδικά όταν δεν υπάρχει και κανένα κίνητρο.