Το έχει η φαμίλια. Θαρρείς πως όλοι τους προέρχονται από την ίδια…πορτοκαλί μήτρα.

Καμωμένοι να κουβαλούν μία μπάλα και να αφιερώνουν τη ζωή τους αυτήν.

Επιτρέψτε μας να (σας) εξηγήσουμε.

Η παρακάτω ιστορία απαιτεί μπόλικο…μελάνι. Ενα πελώριο χαρτί. Και ένα δέντρο με μπόλικα παρακλάδια.

Το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι ο Michael Porter Jr. Η προσφώνηση του νεώτερου μαρτυρά σημαίνει πως υπάρχει και ο πρεσβύτερος.

Ο 19χρονος Junior – ένας small forward 208 εκατοστών – λογίζεται ως ο επόμενος κάτοικος της πρώτης θέσης του Draft. Το επόμενο νούμερο ένα, κάποιος για τον οποίον (όπως λένε οι Αμερικάνοι) αξίζει κάθε…σταγόνα tanking από όποια ομάδα επιχειρήσει να τον αποκτήσει.

Ο Michael Porter Jr και ο πατέρας του, ο Michael Porter Sr, ένας από τους βοηθούς προπονητές της ομάδας μπάσκετ, δεν είναι τα μοναδικά μέλη της φαμίλιας των Porter στο πανεπιστήμιο του Missouri. Μαζί τους είναι ο Jontay Porter, o γιος του πρεσβύτερου και ο αδερφός του νεώτερου.

Συνήθως στις ΗΠΑ κάθε πανεπιστήμιο συνοδεύεται και από ένα ζωό. Για το Missouri αυτό είναι η τίγρης. Μόνο που οι “Missouri Tigersδεν είναι ακριβώς τόσο φοβερές και τρομερές. Το αντίθετο. Βλέπετε, εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχουν κερδίσει καν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στο τουρνουά του NCAA. Δεν έχουν σημειώσει 10 νίκες σε μία σεζόν στις τρεις τελευταίες προσπάθειες.

Η απορία είναι λογική: αφού ο Porter Jn είναι μέλος μίας τόσο μέτριας ομάδας, πως λογίζεται ως υποψήφιο Νο1; Είναι απλό. Μπορεί να σκοράρει με κάθε πιθανό τρόπο. Τόσο μακριά, όσο και κοντά στο καλάθι με την πρώτη και…πρόχειρη σύγκριση να τον λογίζει ως (ακόμη ένα) “καρμπόν” του Kevin Durant.

Ο ίδιος ο Porter Jr – όπως συμβαίνει σε τούτες τις περιπτώσεις – επικαλείται το Θείο έργο, εκείνο που τον οδήγησε πίσω στις ρίζες του. Πιθανότατα δεν έχει άδικο. Βλέπετε, τόσο ο Michael Porter όσο και ο αδελφός του, Jontay προτίμησαν να ενταχθούν στο Λύκειο Nathan Hale. Εκεί αντάμωσαν με τον άλλοτε παίκτη των Blazers, τρεις φορές All Star και rookie της χρονιάς το 2007 και νυν προπονητή του σχολείου, Brandon Roy. Και πραγματικά έλαμψαν. Η…υπόσχεσή τους ανέφερε πως θα ακολουθούσαν τον πατέρα τους, ο οποίος είχε προσληφθεί ως προπονητής στους Washington Huskies.

Ενώ η σεζόν των πιτσιρικάδων ήταν απίθανη, του πατέρα τους ήταν καταστροφική. Το αποτέλεσμα; Ο πρεσβύτερος απολύθηκε. Και το…λoγοδόσιμο με τους Huskies έλαβε τέλος.

Εκείνη η Θεϊκή παρέμβαση που λέγαμε… Ενας, ένας τα μέλη της οικογένειας των Porter άρχισαν να επιστρέφουν στο Mizzu. Πρώτα ο μπαμπάς. Επειτα ο Michael Jn. Και κατόπιν ο Jontay.

Τα υπόλοιπα μέλη της φαμίλιας

Τα αρσενικά της οικογένειας δεν είναι μόνα τους. Υπάρχει και η θηλυκή πλευρά. Η Bri Porter προστέθηκε στο πρόγραμμα του Missouri το 2014. Και η αδερφή της β το 2015. Τότε υπό τις οδηγίες του πατριάρχη της οικογένειας. Μετά την αποχώρησή του, τη θέση του προπονητή κάλυψε η Robin Pingeton. Η θεία τους και αδερφή της μητέρας τους, Lisa.