Το παράδειγμα της SK Telecom T1 ακολούθησαν οι Longzhu Gaming και Royal Never Give Up, φτάνοντας στην κορυφή των ομίλων B και C αντίστοιχα με 3-0. Στον τέταρτο όμιλο η νίκη της Misfits επί της Team SoloMid οδήγησε σε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή του ομίλου, με τις TSM, Team WE και Misfits να βρίσκονται στο 2-1.

Η ημέρα άνοιξε το Group D και τον αγώνα ανάμεσα σε Team WE και Flash Wolves. Η WE ουσιαστικά σφράγισε τα εισιτήρια της Flash Wolves για την επιστροφή στην Ταϊβάν, με ένα μεστό παιχνίδι. Λίγο αργότερα, ήρθε να βάλει φωτιά στον όμιλο η Misfits, η οποία κέρδισε την Team SoloMid και οδήγησε σε τριπλή ισοβαθμία την κορυφή. Ο κακός δαίμονας της TSM, PowerOfEvil, για μία ακόμα φορά βρήκε τρόπο να κρατήσει το βαρόμετρο της TSM,  Bjergsen, σε χαμηλή απόδοση και να αρπάξει τη νίκη που αφήνει την υπόθεση πρόκριση ορθάνοιχτη για το Group D.

Σε πυροτέχνημα αποδείχθηκε η νίκη της GIGABYTE Marines επί της Fnatic στην πρεμιέρα, καθώς για μία ακόμα φορά δεν κατάφερε η ομάδα από το Βιετνάμ να προβάλει σοβαρή αντίσταση στον αντίπαλο της και κάπως έτσι, η Immortals πήρε ελαφρύ προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, σταθερά συνέχισαν την πορεία τους Longzhu Gaming και Fnatic. Η πρώτη προς την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου και η δεύτερη προς τον αποκλεισμό. Η πρωταθλήτρια του LCK δεν είχε διάθεση για παιχνίδια και καθάρισε το παιχνίδι μόλις σε 20′, πετυχαίνοντας μάλιστα «Perfect KDA» (5-0-13).

Την πρώτη πράξη των ομίλων έκλεισε το Group C. Royal Never Give Up και G2 Esports πρόσφεραν συγκινήσεις σε ένα παιχνίδι διάρκειας 44′, όπου η G2 διεκδίκησε στα ίσια τη νίκη. Τελικά ο Uzi επέβαλε τον νόμο του, πήρε από το χέρι την RNG και την κατάλληλη στιγμή έλαμψε με τον Twitch του. Λίγο νωρίτερα η 1907 Fenerbache έκανε το καλύτερο της παιχνίδι ως τώρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όμως το εμπόδιο της Samsung Galaxy ήταν απροσπέλαστο. Οι Κορεάτες χρειάστηκαν 47′, παίζοντας με μειονέκτημα, για φτάσουν στο 2-1 και να αποφύγουν την ισοβαθμία με την G2 Esports.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

WE 1 – 0 FW
MSF 1 – 0 TSM
GAM 0 – 1 IMT
FNC 0 – 1 LZ
FB 0 – 1 SSG
RNG 1 – 0 G2

Η βαθμολογία στους τέσσερις ομίλους έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Group A: SKT (3-0), C9 (2-1), ahq (1-2), EDG (0-3)
Group B: LZ (3-0), IMT (2-1), GAM (1-2), FNC (0-3)
Group C: RNG (3-0), SSG (2-1), G2 (1-2), FB (0-3)
Group D: TSM (2-1), WE (2-1), MSF (2-1), FW (0-3)

Η συνέχεια με τον δεύτερο γύρο των ομίλων θα δοθεί την προσεχή Πέμπτη, 12/10 στις 10 π.μ. ώρα Ελλάδος.