Συνεχίζονται τα παιχνίδια για την 2η αγωνιστική της Basket League με δύο ακόμα αγώνες σήμερα (15/10). Ένας εκ των δύο είναι στις 18:00, ο αγώνας του Παναθηναϊκού ο οποίος θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. 

ΣΤ’ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ:

Ο Παναθηναϊκός έκανε μια κακή εμφάνιση και γνώρισε μια βαριά ήττα απέναντι στην Μπαρτσελόνα στα πλαίσια της Euroleague και σήμερα αναζητάει μια “αντίδραση”. Για τους γηπεδούχους όλο το ρόστερ θα είναι εκεί και ο Τσάβι Πασκουάλ μπορεί να τους χρησιμοποιήσει. Αντίθετα ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν μπορεί να υπολογίζει στους Αντώνη Κόνιαρη, Θοδωρή Ζάρα και Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ:

Αυτή θα είναι η 82η φορά που αυτές οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες για τις ανάγκες του πρωταθλήματος της Α1. Οι «πράσινοι» μετρούν 32 συνεχόμενες νίκες ως γηπεδούχοι αφού ο Δικέφαλος του Βορρά κατάφερε να “αποδράσει” με το διπλό από την Αθήνα στις 21 Μαρτίου 1998.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από την περίοδο 2008-09 και μέχρι πέρυσι, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΟΚ πέντε φορές με τη διαφορά στο +40… Αυτές είναι και οι μεγαλύτερες ήττες στην ιστορία της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Σε σύνολο 81 αγώνων στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992) ο Παναθηναϊκός μετρά 63 νίκες, έναντι 18 του ΠΑΟΚ ενώ ειδικότερα στα παιχνίδια της Αθήνας, η αντιστοιχία νικών είναι 39 για το «τριφύλλι» και τέσσερις για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

*Ο Κρις Σίνγκλετον χρειάζεται τρεις εύστοχες βολές για να φτάσει τις 100 στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

*Με δύο πόντους ο Κέι Σι Ρίβερς θα συμπληρώσει 300.

*Με έξι ριμπάουντ ο Τζέιμς Γκιστ θα γίνει συνολικά ο 10ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού και ο 5ος ξένος του που θα φτάσει τα 600.

*Επτά ασίστ χωρίζουν τον Νικ Καλάθη από τις 700.

*Με τρεις πόντους ο Απόλλων Τσόχλας θα μπει στην πρώτη 20άδα των σκόρερ του ΠΑΟΚ στα χρόνια της Basket League. Έχει 671 και μπροστά του με 673 είναι οι Ευθύμης Ρεντζιάς και Νόρμαν Νόλαν.

*Τέσσερα ριμπάουντ θα είναι αρκετά για τον Βαγγέλη Μαργαρίτη ώστε να γίνει ο 4ος ριμπάουντερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Έχει 465, τρία λιγότερα από τον Ουόλτερ Μπέρι.

(Τα νούμερα έχει δημοσιεύσει ο ΕΣΑΚΕ)