Σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε σκληρό ντέρμπι, ο Ερυθρός Αστέρας έπαιξε κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και κατάφερε να επικρατήσει στο τέλος με 87-84 για την 3η αγωνιστική της Euroleague.

Για τους γηπεδούχους ο Τέιλορ Ρότσεστι είχε την καλύτερη παρουσία με 22 πόντους τον οποίο και ακολούθησε σε απόδοση, ο πρώην “πράσινος” Τζέιμς Φελντέιν με 19 πόντους. Όσο για τους φιλοξενούμενους ο Ντεσόν Τόμας προσπάθησε περισσότερο, πετυχαίνοντας 28 πόντους.

Το πρώτο δεκάλεπτο εκτός από ένα μικρό χρονικό διάστημα που οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά στο σκορ οι Ισραηλινοί έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι και μπόρεσαν γρήγορα να αντιδράσουν και ν’ ανεβάσουν ρυθμούς. Έτσι πολύ σύντομα το σκορ «γύρισε» και η Μακάμπι βρέθηκε μπροστά (19-24).

Στη συνέχεια για το πρώτο μέρος του αγώνα το οποίο είχε επιμέρους σκορ 20-25, οι Σέρβοι το πάλεψαν και έφτασαν κάποιες φορές κοντά στην ισοφάριση, όμως οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν απαντήσεις για να διατηρούν συνεχώς το προβάδισμα. Έτσι στο τέλος της δεύτερης περιόδου το σκορ σταμάτησε στο 39-49 υπέρ της Μακάμπι.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν θεαματικό καθώς ο Ερυθρός μπήκε με άλλο «πρόσωπο» στον αγώνα, κόντραρε στα ίσα τους Ισραηλινούς ενώ το τρίποντο του Μίλκο Μπιέλιτσα ήτιαν «λυτρωτικό» για να γίνει το 62-61 στην τρίτη περίοδο. Με το σκορ ν’αλλάζει πολλές φορές προβάδισμα, οι Σέρβοι “έκλεψαν” τελικά τη νίκη στα 24” με δίποντο του Ρότσεστι για το 86-84. Η βολή του Μπράνκο Λάζιτς ακριβώς πριν το σφύριγμα της λήξης ήταν απλά το… κερασάκι στην τούρτα. 

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 39-49, 62-61, 87-84