Ο ΠΑΣ Γιάννινα με Κόντε και Γιάκο πήρε τη νίκη με 2-1 από την Κέρκυρα για την 9η αγωνιστική της Super League.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στον αγώνα από το πρώτο κιόλας λεπτό με τον Κόντε να πετυχαίνει την πρώτη τελική του αγώνα ΄στο 2’ που ναι μεν ήταν από καλή θέση αλλά αστόχησε. Μέχρι το πρώτο εικοσάλεπτο οι Γιαννιώτες είχαν την περισσότερη κατοχή της μπάλας. Πρώτη χαμένη ευκαιρία σε αυτό το διάστημα ήταν στο 17’ για την Κέρκυρα με σουτ του Σολεΐδη αλλά τη μπάλα να βγαίνει άουτ.  

Μέχρι το ημίχρονο που έληξε στο απόλυτο μηδέν, η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 34’ με τον Γαρουφαλιά να βρίσκει τον Κόντε και τον Γιαννακόπουλο να κερδίζει στο τετ α τετ τον επιθετικό του ΠΑΣ Γιάννινα. Το παιχνίδι στο πρώτο μισό ήταν σε γενικές γραμμές κακό με την Κέρκυρα απούσα και τους Γιαννιώτες να παίζουν στο μισό γήπεδο αλλά χωρίς να καταφέρνουν καμία καλή φάση στην εστία και χωρίς να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Στην επανάληψη και δη από το 60’ και μετά το παιχνίδι άλλαξε εντελώς προφίλ. Οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν «ταχύτητες» και άρχισαν επιτέλους να πιέζουν τους αντιπάλους τους. Στο 61’ χάνεται μια μεγάλη ευκαιρία για τους «Φαίακες» με τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Στο 72’ όμως ήρθε το πρώτο γκολ από τον Παλμίδη που έκανε το 0-1, με ήρεμο πλασέ από κάθετη του Αρτυματά.

Οι γηπεδούχοι όμως «αντέδρασαν» γρήγορα με τον Κόντε στο 76’ να πετυχαίνει το γκολ της ισοφάρισης. Το τέρμα που δέχτηκαν από τους Κερκυραίους ήταν σαν να τους «ξύπνησε» και λίγο αργότερα στο 82’ με σέντρα του Μανθάτη, γύρισμα του Ιωάννου, ο Γιάκος κάνει το τελικό 2-1. Μέσα σε δέκα λεπτά, οι Γιαννιώτες έβαλαν δύο γκολ κι έχασαν και ευκαιρίες για ακόμα περισσότερα.

Για τα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι έριξαν λίγο τους ρυθμούς τους ενώ οι φιλοξενούμενοι έκαναν απίστευτη γκάφα πριν τη λήξη με τους Ντουαλά, Μιχαήλ και Βελλίδη να χάνουν μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα τους.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος (62′ Νικολιάς), Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Λίλα, Γαρουφαλιάς (55′ Σολτάνι), Γιάκος, Μπουκουβάλας, Ναδάλες, Κόντε, Χαλκιαδάκης (68′ Χαλκιαδάκης).

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας (79′ Κόντος), Ιωάννου, Γρομητσάρης, Σοϊλέδης, Σιόντης, Μπαλάφας (60′ Ζορμπάς), Επστάιν, Γκομές, Αρτυματάς (87′ Ντουαλά), Παμλίδης.