Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον Προμηθέα Πατρών για την 4η αγωνιστική της Basket League, με τους γηπεδούχους να επικρατούν άνετα με 96-64 τελικό σκορ, μένοντας μόνοι πρώτοι στην βαθμολογία με 4/4.

Ο Νικ Καλάθης ήταν εξαιρετικός με 14 πόντους, 10 ασίστ, 5 ριμπάουντ, ο Τζέιμς Γκιστ οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο σκοράρισμα (19 πόντοι με 7/8 σουτ) και ο Κέι Σι Ρίβερς να έφτασε «αθόρυβα» στους 14 πόντους.

Στο πρώτο ημίχρονο επιβεβαιώθηκε ο νόμος του ισχυρού ενώ στη συνέχεια οι Πατρινοί προσπάθησαν να βάλουν δύσκολα στους «πράσινους» και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφεραν. Ο Προμηθέας ήταν αρκετά ανταγωνιστικός από το 5′ και μετά και αυτό χάρη στον Λάνγκστον Χολ, ο οποίος είχε πετύχει 10 πόντους.

Ουσιαστικά το παιχνίδι κρίθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Το σημείο που ο Παναθηναϊκός «έσφιξε» την άμυνά του αφήνοντας τον Προμηθέα σε μόλις έξι πόντους σε διάστημα οκτώ λεπτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 18′ οι «πράσινοι» είχαν στείλει τον δείκτη του σκορ στο +24 (52-28) ύστερα από τρίποντο του Τζέιμς Γκιστ. Μέχρι εκείνο το σημείο είχαν πραγματοποιήσει ένα επιμέρους 23-6 με αποτέλεσμα να «καθαρίσουν» μία και καλή με την υπόθεση της νίκης.