Για τον σοκαριστικό τραυματισμό του, που άφησε άφωνο όλον τον πλανήτη και όχι μόνο το χώρο του μπάσκετ, μίλησε ο σταρ των Celtics, Gordon Hayward. Επίσης, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια και στον προπονητή του, Brad Stevens, ο οποίος κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τον στηρίξει σ’ αυτήν την τρομερά δύσκολη στιγμή. 

«Ο οργανισμός των Celtics βρίσκεται δίπλα μου. Ξέρουν πως δεν θα επιστρέψε ως το τέλος της σεζόν, όμως κάνουν τα πάντα για να νιώσω πως είμαι κομμάτι της ομάδας. Χρειάζονται 4 άτομα για να με φροντίζουν και ο κόουτς Stevens είναι ένας από αυτούς. Είναι 25 άτομα που θέλουν να βοηθήσουν, αλλά ο Stevens θέλει να είνα βέβαιος πως θα γίνει σωστά η δουλειά. Αυτό δείχνει τι άνθρωπος είναι», ανέφερε στο blog του ενώ στη συνέχεια περιέγραψε τη στιγμή του τραυματισμού.

«Οι φορές που έχω χάσει την ισορροπία μου στον αέρα είναι πάρα πολλές. Κάποιες από αυτές προσγειώθηκα πολύ άσχημα στο έδαφος. Σχεδόν σε όλες όμως ήμουν καλά και σηκωνόμουν αμέσως. Ακόμα και αυτή τη φορά δεν ένιωσα τίποτα διαφορετικό όσο ήμουν στον αέρα. Θέλω να πω πως υπάρχει μία στιγμή όσο είσαι στον αέρα και χάνεις τον έλεγχο που μέσα σου λες “ωχ θα προσγειωθώ πολύ άσχημα” – Αλλά τις περισσότερες φορές μπορείς να ελέγξεις το κορμί σου έτσι ώστε να πέσεις ίσια και να μην χτυπήσεις τόσο άσχημα. Αυτή τη φορά το πόδι μου έμεινε κάτω.

 

Κατευθείαν κατάλαβα πως κάτι είχε πάει λάθος, αλλά δεν ένιωσα φρικτό πόνο. Γύρισα και είδα το πόδι μου. Βρισκόταν στην ανάποδη πλευρά και η πρώτη μου σκέψη ήταν πως “Αυτό δεν είναι καλό. Κάτι έχει πάει εντελώς λάθος εδώ”. Πανικοβλήθηκα και έκανα νόημα στον διαιτητή πως πρέπει να σταματήσει τον αγώνα. Ακόμα, δεν είχα νιώσει έντονο πόνο.

Μέχρι που ξαφνικά… Ήταν σαν το μυαλό μου να κατάλαβε τι συνέβη, σαν να με πυροβόλησαν. Οι ιατροί έτρεξαν πάνω μου μέσα σε ελάχιστο χρόνο αλλά αυτά τα τρία δευτερόλεπτα, αυτά τα πέντε δευτερόλεπτα, θυμάμαι να κάθομαι εκεί να κοιτάω το πόδι μου και όλο αυτό να μοιάζει με μία αιωνιότητα. Ο ιατρός των Καβλίερς με κράτησε δυνατά και μου εξήγησε πως θέλουν να επαναφέρουν τον αστράγαλο στη θέση του. Τον έσφιξα και τη στιγμή που το έκαναν ένιωσα τον μεγαλύτερο πόνο που έχω νιώσει ποτέ στη ζωή μου».

Stevens και Hayward συνυπήρξαν και στο ΝCAA με τον Butler.