Μακάμπι-Ρεάλ σημειώσατε μονό για το ματς της 6η αγωνιστικής της Euroleague! Σ’ ένα εντυπωσιακό παιχνίδι που εξελίχθηκε σε ντέρμπι οι γηπεδούχοι τελικά επικράτησαν με 90-83 και τους Ισπανούς να σημειώνουν τη δεύτερη σερί ήττα τους για φέτος.

Για τους Ισραηλινούς ο Ντεσόν Τόμας ήταν εντυπωσιακός με 21 πόντους (9/17 δίπ., 1/5τρίπ.) ενώ πολύ καλή εμφάνιση είχε και ο Μάικλ Ρολ που πέτυχε 16 πόντους. Για τη Ρεάλ, το “αστέρι” που λέγεται Λούκα Ντόντσιτς ξεχώρισε ξανά αφού πέτυχε 19 πόντους. 

Για το ξεκίνημα οι Ισπανοί ήταν εντυπωσιακοί στο παρκέ αφού από την αρχή προηγήθηκαν με τον Ντόντσιτς ν’ ανοίγει το σκορ με το πρώτο τρίποντο του ματς. Οι δύο ομάδες φάνηκαν αρκετά ανταγωνιστικές με την Μακάμπι να βρίσκεται στο -8 (9-17), να μειώνει τη διαφορά αλλά Ράντολφ, Φερνάντεζ και Καμπάτσο να σκοράρουν για το επιμέρους 20-30.

Η δεύτερη όμως περίοδος ήταν άκρως ανατρεπτική αφού οι γηπεδούχοι έπαιξαν πολύ δυναμικά, ο Λούκα Ντόντσιτς δεν φάνηκε να μπορεί να ανταποκριθεί στα συγκεκριμένα λεπτά κι έτσι η Μακάμπι βρήκε τον τρόπο για να “γυρίσει” τον αγώνα (47-42).

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι ισορροπίες άλλαξαν και πάλι με τη Ρεάλ να “βρίσκει τον εαυτό της” και με ένα επιμέρους 17-24 να βρίσκεται ελάχιστα μεν, αλλά μπροστά και πάλι δε. Ωστόσο αυτό δεν έμελλε να διατηρηθεί και ως το τέλος… 

Στην τέταρτη περίοδο, ξεκίνησε για τα καλά το ντέρμπι Μακάμπι-Ρεάλ αφού οι ισοφαρίσεις έδιναν κι έπαιρναν, με τους γηπεδούχους όμως να φαίνεται πως είχαν καλύτερο έλεγχο στο παρκέ. Έτσι μετά από ένα σκληρό ματς η Μακάμπι πήρε τη νίκη και “λύγισε” τη Ρεάλ με 90-83 τελικό σκορ. 

Τα δεκάλεπτα: 20-30, 47-42, 64-66, 90-83