Ο Αθλητικός Όμιλος Αγίου Νικολάου Παλλήνης ιδρύθηκε το 1996 από κατοίκους της περιοχής μας, λάτρεις του ερασιτεχνικού αθλητισμού και δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο χώρο του μπάσκετ. Κάθε χρόνο συμμετέχει στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ (Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής), έχοντας σημαντικές διακρίσεις. Ο σύλλογος αριθμεί πάνω από 250 ενεργούς αθλητές και αθλήτριες, όλων των ηλικιών και διαθέτει εκτός από τμήματα ακαδημιών, ομάδες κορασίδων, παίδων, εφήβων, νεανίδων, γυναικών και ανδρών.

Ο κύριος λόγος ύπαρξης του Συλλόγου είναι η υποδειγματική ανάπτυξη των Ακαδημιών που αποτελούν τη βάση στήριξης κάθε υγιούς Σωματείου. Για το λόγο αυτό, λειτουργούν 10 τμήματα Ακαδημιών 6-13 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος οργανώνει τμήμα baby basketball για νήπια, ώστε να αγαπήσουν το άθλημα και σαν παιχνίδι.

ΣΚΟΠΟΣ: Η ανάπτυξη του  αθλητισμού και ειδικότερα της καλαθοσφαίρισης με έμφαση στα τμήματα των υποδομών (Ακαδημίες)

Στόχος μας είναι, μέσα από την τεχνική εκμάθηση του αθλήματος, να φέρουμε τα παιδιά σε μεγαλύτερη αθλητική δραστηριότητα σε σχέση με το σχολείο, να  τα βοηθήσουμε να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να γίνουν πιο κοινωνικά και μέσα από το ομαδικό άθλημα να μάθουν να υπακούν σε κανόνες, πράγμα αρκετά δύσκολο για τις μικρές ηλικίες όπου το “εγώ” παίζει κυρίαρχο ρόλο στη ζωή τους.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι να ενταχθούν τα παιδιά στο κοινωνικό σύνολο , να διδαχθούν βασικές αξίες όπως ο σεβασμός, η πειθαρχία και η συνεργασία. Να θέτουν στόχους που θα υλοποιούνται μέσα από την προπόνηση. Η νίκη δεν είναι το παν, αλλά η συμμετοχή και η προσπάθεια.

Η δουλειά που γίνεται με αυτό το σκοπό, αποδίδει καρπούς, αφού τα επόμενα των Ακαδημιών τμήματα παίδες, έφηβοι κλπ. αποσπούν διακρίσεις, αλλά το σημαντικότερο όλων, αποτελούν ομάδα. Σημαντικό στην όλη λειτουργικότητα του Συλλόγου, είναι η συνεχής επαφή ανάμεσα σε Διοίκηση, Προπονητές, Γονείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προπονητές των ακαδημιών Πλαγιαννάκος Παναγιώτης, Γκίκας Νίκος, Χατζιωαννίδης Κώστας είναι απόφοιτοι των ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα καλαθοσφαίρισης.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο ΑΟ.ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ καινοτομεί στην οργάνωση, λειτουργία και δομή των τμημάτων υποδομών – παιδικού – εφηβικού – κορασίδων, δημιουργώντας ένα σχολείο καλαθοσφαίρισης τριών βαθμίδων.

Στο οργανωτικό κομμάτι πραγματοποιούνται 3 προκαθορισμένες συναντήσεις γονέων κατά τις οποίες  δίνονται οι κάρτες προόδου των παιδιών και δίνεται η δυνατότητα της άμεσης επαφής του γονέα με τον προπονητή. Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια μας είναι η συνεργασία των γονιών με τους προπονητές και υπεύθυνους των ακαδημιών μας προς όφελος των παιδιών και αθλητών μας.

Στο προπονητικό σκέλος, κύριο στοιχείο είναι ο προγραμματισμός για κάθε ηλικιακό γκρουπ με απώτερο σκοπό οι αθλητές να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι να ενταχθούν στην πρώτη ομάδα. Τα παιδιά θα περνούν 3 φορές το χρόνο από αξιολόγηση – εργομετρικά τεστ με στόχο την βελτίωση των ατομικών τους επιδόσεων. Η κάρτα προόδου ακολουθεί τον αθλητή σε όλα τα στάδια, ώστε στο τέλος να γίνεται επικέντρωση στα σημεία υστέρησής του. Παράλληλα με την εκμάθηση της τεχνικής του αθλήματος τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν την φυσική τους κατάσταση μέσω ασκήσεων που είναι  προσαρμοσμένες στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Την φετινή χρονιά εντάχθηκε στο προπονητικό προγραμματισμό και η υποχρεωτική ενδυνάμωση σε παιδιά ηλικίας 12 χρονών και άνω, με σκοπό την βελτίωση της φυσικών ικανοτήτων των παιδιών. Οι ασκήσεις και σε αυτό το κομμάτι είναι προσαρμοσμένες στις ηλικιακές απαιτήσεις των αθλητών μας.

Ακόμη κάτι πολύ σημαντικό που αξίζει να αναφερθεί είναι πως ο σύλλογος διαθέτει επιτελείο με ορθοπαιδικό και φυσιοθεραπευτή, οι οποίοι αναλαμβάνουν δωρεάν όλες τις περιπτώσεις τραυματισμών των αθλητών. 

Yπεύθυνος Υποδομών

Παναγιώτης Πλαγιαννάκος

Βιογραφικό:

Απόφοιτος Γυμναστικής Ακαδημίας 2004 (Ειδικότητα Καλαθοσφαίρισης)

ΠΤΥΧΙΟ PERSONAL TRAINER BY NASM – CPT.

2014 έως σήμερα Αγιος Νικόλαος Παλλήνης

17 χρόνια προπονητής σε τμήματα ακαδημιών (ΚΑΠ, Άγιος Νικόλαος Παλλήνης, ΓΣ.Κερατέας, ΓΣΑΠ)

Διακρίσεις

Άνοδος στην Α’ κατηγορία με κορασίδες ΓΣΑΠ

4 χρόνια προπονητής Αντρικού τμήματος ( ΓΣ.Κερατέας , ¨Αγιος Νικόλαος Παλλήνης)

5 φορές ανόδους κατηγοριών ώς παίχτης ( 2 φορές ΓΣ.Παλλήνης , 2 φορές ΚΑΠ , ΓΣ.Μελλισσιών) 

Άμεσος συνεργάτης Νίκος Γκίκας απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με Ειδικότητα Καλαθοσφαίρισης και πτυχίο Προπονητικής και Οργάνωσης Ακαδημιών

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Διεύθυνση : Νέστωρος 15, Κάντζα Παλλήνης

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο : 210 6041816

Email: anbasket1@gmail,com

Fb : Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης Α. Ο. ΑΓ. Νικολάου Παλλήνης

Site : www.anbasket.gr