Η εθνική μας ομάδας παρουσιάστηκε ανέτοιμη κόντρα στην Κροατία και γνώρισε την ήττα με 4-1, κάνοντας πολύ δύσκολο το έργο της για πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. 

Το ξέραμε από πριν…Αν θα παίξεις με την φωτιά της Κροατίας θα καείς… Έτσι ακριβώς κάηκε και η Εθνική μας ομάδα στο “Μάξιμιρ” γνωρίζοντας την ήττα με 4-1 από τους Κροάτες, εκμηδενίζοντας ουσιαστικά τις όποιες ελπίδες είχε, για πρόκριση στο Μουντιάλ. Οι διεθνείς μας εν’ αντιθέσει με όλα όσα ακούγονταν και ξέραμε για τους αντιπάλους μας, φάνηκαν εντελώς αδιάβαστοι στο παιχνίδι τους και υπερβολικά αγχωμένοι. Και όταν λέμε αγχωμένοι, μπορεί η Κροατία να διαθέτει μερικούς παίκτες, οι οποίοι προέρχονται από το υψηλότερο ποδοσφαιρικό ράφι, ωστόσο η “γαλανόλευκη” στο παρελθόν έχει βγει αλώβητη και από πολύ δυσκολότερες έδρες. Το ήδη δύσκολο έργο των διεθνών μας, έκανε ακόμα δυσκολότερο το λάθος του Καρνέζη στο 11′, οποίος έκανε λανθασμένο κοντρόλ σε γύρισμα του Τζαβέλλα, με τον Κάλινιτς να του τσιμπάει την μπάλα και τον διεθνή πορτιέρο να τον ανατρέπει. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Μόντριτς, ο οποίος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.Μέχρι να συνέλθει η Εθνική μας ομάδα και να καταφέρει να μπει στο παιχνίδι οι Κροάτες βρήκαν και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Στρίνιτς στο 19′ έκανε την κούρσα από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα παράλληλα με την εστία και ο αμαρκάριστος Κάλινιτς έκανε το 2-0, ολομόναχος και με τακουνάκι! Κάπου εκεί φάνηκε να παίζουμε και εμείς… Στη πρώτη μας ουσιαστικά απόπειρα να μπούμε στην περιοχή των Κροατών, ο Μήτρογλου επεχείρησε το σουτ από πάσα του Φορτούνη, με τονΣούμπασιτς να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Φορτούνης και ο Παπασταθόπουλος με κεφαλιά, μείωσε για το 2-1 στο 30′ και αναπτέρωσε το ηθικό των διεθνών μας. Σε εκείνο το σημείο κρίθηκε ουσιαστικά και η αναμέτρηση. Η Εθνική αντί να καταλάβει, ότι έχει απέναντι της μία ελαφρώς καλύτερη ομάδα και με το γνωστό της στυλ να καταφέρει να της πάρει το ρυθμό, παρασύρθηκε και δέχτηκε σχεδόν αμέσως και το τρίτο τέρμα, βάζοντας έτσι ταφόπλακα στα σχέδια του Μίχαελ Σκίμπε για ένα θετικό αποτέλεσμα. Στο 34′ ο Βρσάλικο έκανε ωραία φαλτσαριστή σέντρα από δεξιά και ο Πέρισιτς στο δεύτερο δοκάρι, εντελώς αμαρκάριστος, με κεφαλιά έκανε το 3-1. Σε παθητικό ρόλο σε όλο το δεύτερο μέρος η Εθνική μας, δεν έδειξε σε κανένα σημείο να ξεπερνάει το άγχος της και να μπαίνει στο παιχνίδι, με φυσικό επόμενο να δεχτεί και τέταρτο τέρμα και μάλιστα με ένα ακόμα λάθος, το οποίο δύσκολα βλέπουμε ακόμα και σε επίπεδο σχολικών πρωταθλημάτων. Μετά από βαθιά μπαλιά του Ράκιτιτς στο 49′, ο Σταφυλίδης προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα με το στήθος στον Καρνέζη αλλά έδωσε άθελά του… ασίστ στον Βρσάλικο, ο οποίος έσπασε στον Κράμαριτς και ο τελευταίος δεν δυσκολεύτηκε σε κενή εστία να σκοράρει. Το μόνο που πήγε να γλυκάνει την εικόνα της Εθνική μας στο τέλος και ενδεχομένως να μιλάγαμε και να σχεδιάζαμε διαφορετικά την ρεβάνς της Κυριακής στο Φάληρο, ήταν η κεφαλιά του Μήτρογλου στο 90′, έπειτα από ωραία σέντρα, με τον Σούμπασιτς, να κάνει σπουδαία επέμβαση με τα ακροδάχτυλα. 

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανιάτης (46′ Ρέτσος), Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης (72′ Μπακασέτας), Τζιόλης, Σάμαρης (62′ Ταχτσίδης), Ζέκα, Φορτούνης, Μήτρογλου.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς (89′ Πάσαλιτς), Πέρισιτς, Κάλινιτς (76′ Ρέμπιτς), Κράμαριτς (83′ Βλάσιτς).

ΓΗΠΕΔΟ: “Μάξιμιρ”.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζέκα (21′), Μπακασέτας (79′).

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία).

ΒΟΗΘΟΙ: Ελενίτο Ντι Λιμπερατόρε (Ιταλία), Μάουρο Τονολίνι (Ιταλία).

ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Λούκα Μπάντι (Ιταλία).