Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Εφές Αναντολού, η οποία επικράτησε της Μακάμπι στο Ισραήλ με 92-72 , στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της φετινής Euroleague. Έτσι, οι Τούρκοι έφτασαν τις δύο νίκες σε επτά παιχνίδια, με τη Μακάμπι να πέφτει στο 4-3.

Εμφάνιση από άλλον…πλανήτη πραγματοποίησε ο Έρικ ΜακΚόλουμ, ο οποίος σταμάτησε στους 31 πόντους, έχοντας παράλληλα 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του Αμερικανού άσου ήταν ο Βλάντιμιρ Στίματς με double-double, καθώς πρόσθεσε άλλους 15 και μάζεψε 13 ριμπάουντ. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Πιερ Τζάκσον με 20 πόντους.

Στο πρώτο δεκάλεπτο καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξεχωρίσει, με την πρώτη περίοδο να τις βρίσκει ισόπαλες (19-19).

Στο δεύτερο η Εφές  ήταν σαφώς ανώτερη των Ισραηλινών και με μπροστάρη τον Έρικ ΜακΚόλουμ πήγε στο ημίχρονο έχοντας «χτίσει» μια διαφορά 12 πόντων (35-47).

Στην τρίτη περίοδο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, φτάνοντας τη διαφορά ακόμη και στους πέντε πόντους (52-57), όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τις κατάλληλες απαντήσεις, διατηρώντας τα ηνία του αγώνα (61-67).

Στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, η Μακάμπι προσπάθησε και πάλι να επιστρέψει στο ματς, όμως στη συνέχεια οι Τούρκοι…πήραν φόρα και τελικά έφτασαν στην τελική επικράτηση με 92-72.