Ο Παναθηναϊκός σε λίγη ώρα θα υποδεχθεί στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων την Χίμκι και θέλει τη νίκη, ώστε να πλησιάσει τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας στην Euroleague και κεφαλαιοποιήσει το διπλό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 5-1 και ψάχνει άλλο ένα μεγάλο διπλό, μετά τη Μαδρίτη. Οι Ρώσοι σ’αυτήν τους την προσπάθεια, δεν θα έχουν μαζί τους Τάιλερ Χανεϊκατ και Άντονι Γκιλ, που είναι τραυματίες. Ειδικότερα ο δεύτερος αποτελεί βασικό στέλεχος των φιλοξενούμενων και παίκτης, που μπορεί να “ματσάρει” την αθλητικότητα των Τζέιμς Γκιστ και Κρις Σίνγκλετον. 

Από την άλλη μεριά προβλήματα τραυματισμών δεν υφίστανται για τους πράσινους, οι οποίοι με την ψυχολογία στα ύψη, θέλουν να δείξουν πως έχουν την πνευματική ετοιμότητα, να ξεπεράσουν τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, χωρίς απώλειες. Θυμίζουμε πως η νίκη επί του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα της Basket League ήταν μεγάλη, όμως τη διαδέχτηκε η αποκαρδιωτική εμφάνιση στη Βαρκελώνη. Ο Τσάβι Πασκουάλ βλέπει την ομάδα του να ωριμάζει παιχνίδι με το παιχνίδι, να βγάζει περισσότερους αυτοματισμούς και κυρίως να είναι πιο σφιχτή αμυντικά.

Αυτό θα είναι και το άρμα μάχης του στη σημερινή αναμέτρηση. Επίσης η Χίμκι είναι πολύ δυνατή στο ριμπάουντ και στο τρίποντο, όπου κύριος εκφραστής είναι ο εξαιρετικός Αλεξέι Σβεντ. Το μαρκάρισμά του πιθανότατα θα επωμιστεί ο Νικ Καλάθης, αλλά μην απορήσει κανείς, αν ο Πασκουάλ επιλέξει τον Θανάση Αντετοκούνμπο. Ο 25χρονος φόργουορντ είναι ένα αμυντικό πολυεργαλείο, αφού διαθέτει γρήγορα πόδια, είναι αθλητικός και σίγουρα μπορεί να προβληματίσει τον Ρώσο γκαρντ.

Ο Παναθηναϊκός έχει μια χρυσή ευκαιρία, να κάνει για πρώτη φορά φέτος δύο συνεχόμενες νίκες στην Euroleague και να ταξιδέψει στη συνέχεια στην Τουρκία, για ν’αντιμετωπίσει φέτος την ικανή για το καλύτερο, αλλά και το χειρότερο Αναντολού Εφές.