Είναι κάποιες φορές στη ζωή που δεν μπορείς να βρεις εξηγήσεις, γιατί συμβαίνουν κάποια πράγματα. Πολλές φορές, όταν το αποτέλεσμα δεν είναι και καλό, δεν χρειάζεται να ψάξεις να βρεις το γιατί. Όταν όμως το αποτέλεσμα ακούει στο όνομα του Α.Ο. Θήρας, τότε όχι μόνο αξίζει… αλλά αξίζει και με το παραπάνω. Το Sportsroom.gr, επικοινώνησε με ανθρώπους του συλλόγου από το νησί των Κυκλάδων και έμαθε τα πάντα για την γυναικεία ομάδα βόλεϋ, η οποία έχει ξεφύγει από τα στενά ελληνικά πλαίσια και έχει βάλει πλώρη, ακόμα και για τίτλους…

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά…

Όλα ξεκίνησαν από μία παρέα ανθρώπων πριν έξι χρόνια. Κάποιοι απλοί καθημερινοί άνθρωποι με αληθινή και αγνή αγάπη για το βόλεϋ, θέλησαν παράλληλα με την επαγγελματική τους καταξίωση, να δημιουργήσουν και κάτι στον τόπο τους, δίχως προηγούμενο! Μία κληρονομιά για τα νέα κορίτσια του νησιού και ένα μέσο να ακουστεί το νησί και για αθλητικούς λόγους (πέρα από τουριστικούς) σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο…

Άνθρωποι, όπως ο αντιπρόεδρος, Σπύρος Πατινιώτης και ο ταμίας του Δ.Σ., κύριος Γιώργος Σπυριδάκης, ξεκίνησαν μαζί με άλλους φίλους τους την δημιουργία, του Α.Ο. Θήρας, όταν στο νησί δεν υπήρχε καν ακόμα κλειστό γυμναστήριο. Η αγάπη τους για το νησί τους και φυσικά για το βόλεϋ ήταν αυτή που με συντονισμένες ενέργειες και συνεργασία με τους φορείς του νησιού, οδήγησαν στη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή του Καρτεράδου, πριν από περίπου μία πενταετία και όλα πλέον είχαν πάρει τον δρόμο τους. 

Η γυναικεία ομάδα του Α.Ο. Θήρας, αγωνίζεται για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν στην Α1 Κατηγορία. Την πρώτη της χρονιά κατέλαβε την πέμπτη θέση. Την δεύτερη σεζόν την δεύτερη θέση, όταν και αγωνίστηκε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την περσινή σεζόν, τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Κάτι ανάλογο, θα συμβεί και φέτος, αφού η ομάδα με την αγωνιστική της παρουσία στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, δείχνει ότι θα πρωταγωνιστήσει και πάλι.

Από την πρώτη της ημέρα, η ομάδα από την Σαντορίνη, είχε πλάνο. Εμπιστοσύνη στις νεαρές Ελληνίδες παίκτριες και συνεχής ανάπτυξη των ακαδημιών. Το πλάνο είναι σε πλήρη εξέλιξη τα τελευταία δύο έτη, με τα πρώτα δείγματα γραφής να έχουν αρχίσει να βγαίνουν στην επιφάνεια. Οι διοικούντες το σύλλογο, με την βιτρίνα της Α1, θέλησαν να διαδώσουν την φήμη των ακαδημιών στο νησί και πλέον τα κορίτσια που απασχολούνται σε αυτές, έχουν φτάσει τα 120. Και μιλάμε για ηλικίες, από 4 ετών μέχρι και 16. Και αν νομίζει κανείς ότι η δουλειά προπονητών, όπως, η Νίκη Μουντάκη, η Άρτεμις Σκορδίλη και ο Χάρης Σκουτελάκος, περνάει στα ψιλά… μάλλον κάνει μεγάλο λάθος.

Περίτρανο παράδειγμα αυτού είναι το γεγονός πως τη φετινή σεζόν, ο τεχνικός του συλλόγου, Γιώργος Ρούσσης, καλεί ανελλιπώς στις αποστολές της γυναικείας ομάδας, δύο κορίτσια που προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας. Πρόκειται για τις Φλωρίνα Αντωνιάδη και Παντελία Δαμίγου, οι οποίες φυσικά συμμετέχουν καθημερινά και στις σκληρές προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Η πρώτη μάλιστα, σε μία συγκινητική στιγμή για ολόκληρο το νησί, πήρε χρόνο συμμετοχής στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ηρακλή Κηφισιάς, όταν και όλος ο κόσμος σηκώθηκε όρθιος και χειροκροτούσε, το κορίτσι που προέρχεται από τα σπλάχνα του συλλόγου. 

Και μπορεί όλα τα παραπάνω να είναι πολύ όμορφα και ρομαντικά, ωστόσο στους καιρούς που διανύουμε, ο αθλητισμός έχει και την σκληρή του πλευρά, την οποία βιώνουν πολλοί ελληνικοί σύλλογοι καθημερινά. Όχι όμως ο Α.Ο. Θήρας. Απλά βασικά καθημερινά πράγματα για την ομαλή λειτουργία ενός αθλητικού τμήματος (μετακινήσεις, αθλητικό υλικό, διαμονές, κτλπ.), μπορεί για πολλές ομάδες να είναι δυσβάσταχτα, αλλά όχι στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Στη Σαντορίνη υπάρχει πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, ως “άγρυπνος φρουρός”, μία ισχυρή χορηγική ομάδα, η οποία έχει φροντίσει να καλύπτει κάθε ανάγκη και χωρίς αυτούς τους χορηγούς, τίποτα δεν θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί από τα προαναφρθέντα. Και όταν μιλάμε για χορηγούς, μεταξύ άλλων, αναφερόμαστε και σε κολοσσούς όπως η “AEGEAN” και η “Blue star feries”, οι οποίες είναι αυτές που φροντίζουν για όλες τις μετακινήσεις της ομάδας. Για όλα τα υπόλοιπα φροντίζουν εσωτερικοί χορηγοί από το κοσμοπολίτικο νησί και μάλιστα και με πολλές δυσκολίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού είναι άλλωστε το γεγονός, πως η προετοιμασία της ομάδας, το φετινό καλοκαίρι, ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου και όχι στα μέσα του Αυγούστου, όπως συνέβαινε κάθε σεζόν. Αυτό γιατί, επιχειρηματίες του νησιού παραχωρούν δωμάτια ή και ολόκληρα ξενοδοχεία (!) για την διαμονή των παικτριών και τις ανάγκες τους και κάτι τέτοιο, ήταν απαραίτητο να συμβεί φέτος, λόγω του υψηλού τουρισμού στο νησί, προκειμένου να υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες. 

Εμείς να ευχηθούμε από τα βάθη της ψυχής μας, η συγκεκριμένη προσπάθεια να έχει πολλούς μιμητές, για το καλό του ελληνικού αθλητισμού και κυρίως για την νεολαία και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα, σε προσπάθειες σαν και αυτή που γίνεται στον Α.Ο. Θήρας, από τα μέλη της διοίκησης του.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην σημερινή αναμέτρηση με αντίπαλο το Μαρκόπουλο στις 19:00 η οποία γίνεται με την ευγενική χορηγία αρκετών υποστηρικτών και φίλων της ομάδας.