Στον ένατο όμιλο του Europa League η Κόνιασπορ σημείωσε ισοπαλία με την Μαρσέιγ στο 1-1 από λάθος του Μόουκ και αυτογκόλ, ενώ η Σάλτσμπουργκ “διέλυσε” την Γκιμαράες με 3-0 τελικό σκορ.

Κόνιασπορ – Μαρσέιγ: 1-1

Σχεδόν απουσίασε ολοκληρωτικά ο ρυθμός από αυτό το παιχνίδι εκτός από τα τελευταία λεπτά. Για το πρώτο μέρος δεν σημειώθηκε τίποτα ιδιαίτερο με τη Μαρσέιγ μόνο να προσπαθεί για λίγο προς το 45λεπτο. Στην επανάληψη δεν άλλαξε τίποτα πραγματικά μέχρι τα τελευταία δέκα λεπτά. Στο 80′ ο Αμαβι είδε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή και στο 82′ ο Σκούμπικ άνοιξε το σκορ για το 1-0, με την Μαρσέιγ να έχει “παγώσει”. Ο χρόνος έφτασε στο 90′ και όλα φαίνονταν ιδανικά. Αλλά στις καθυστερήσεις, ο Μόουκ έκανε τραγικό λάθος και με αυτογκόλ έσωσε τους φιλοξενούμενους γράφοντας το 1-1 στο 93′.

Σάλτσμπουργκ – Γκιμαράες: 3-0

Οι γηπεδούχοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του αγώνα από το ξεκίνημά του, διατηρώντας όμως σχετικά χαμηλούς ρυθμούς. Ο Νταμπούρ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για το 1-0 στο 26’ με ασίστ του Λαινερ. Για το πρώτο ημίχρονο το σκορ «έκλεισε» στο 42’ των καθυστερήσεων ο Ούλμερ κάνοντας το 2-0. Οι ισορροπίες άλλαξαν στο δεύτερο μέρος με την Γκιμαράες να προσπαθεί παραπάνω. Βέβαια δεν κατάφερε να βρει την εστία των γηπεδούχων, οι οποίοι όμως αντίθετα, μπόρεσαν να σκοράρουν ξανά, με τον Χουάνγκ στο 67′ να κάνει το τελικό 3-0.