Η ένατη “στροφή” της Euroleague ξεκινάει απόψε το βράδυ (23/11) και ο Ολυμπιακός που βρίσκεται ήδη στο Μιλάνο θα αντιμετωπίσει την Αρμάνι στις 21:45 στο “Μεντιολάνουμ Φόρουμ”.

ΣΤ’ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ:

Οι “ερυθρόλευκοι” θα παραταχθούν με τη γνωστή απουσία του Βασίλη Σπανούλη, αλλά και του Δημήτρη Αγραβάνη κι έτσι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα υπολογίζει στο σχήμα που πάρει αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα ελλείψει του αρχηγού. Επομένως, οι Μπράιαν Ρόμπερτς, Βαγγέλης Μάντζαρης και Γιάνις Στρέλνιεκς καλούνται να καλύψουν το κενό του Λαρισαίου γκαρντ.

Από την άλλη η Αρμάνι, δεν θα έχει στο ρόστερ της τον τραυματία Άντριου Γκάουντλοκ που ξέρει να σκοράρει όμως οι Κέρτις Τζέρελς και Τζόρνταν Θίοντορ μπορούν να καλύψουν αυτό το περιθώριο πόντων.

Οι δύο ομάδες προέρχονται από νικηφόρα σερί και έχουν ψυχολογία “νικητή”. Από τη μία οι φιλοξενούμενοι έχουν στα “συν” τους την εμπειρία της Euroleague και το “δέσιμο” των Πρίντεζη, Παπανικολάου και Παπαπέτρου, που γνωρίζουν τα κακατόπια του γηπέδου. Από την άλλη οι Μιλανέζοι έχουν δείξει φέτος ένα πολύ διαφορετικό “πρόσωπο” στη φετινή ευρωπαϊκή διοργάνωση, μάχονται σε κάθε αγώνα και έχουν αρκετά υψηλό μέσο όρο σε συνολικούς πόντους.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ:

Από το 2000 και μετά οι δύο αντίπαλοι έχουν κοντραριστεί συνολικά 14 φορές με τις 10 από αυτές ο Ολυμπιακός να έχει αναδειχθεί νικητής. Στα εντός έδρας παιχνίδια οι Πειραιώτες έχουν επικρατήσει 6 στις 7 φορές, ενώ μέσα στην έδρα της Αρμάνι, 4 από τις 7.

Η τελευταία τους συνάντηση ήταν στις 25 Ιανουαρίου του 2017 μέσα στην έδρα των Ιταλών οι οποίοι επικράτησαν με 99-83. Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να αυξήσει τους 16 βαθμούς που έχει κατακτήσει και να παραμείνει ψηλά τη βαθμολογία, επιβάλλοντας μια νέα… μόδα με νίκες μέσα στο Μιλάνο.