Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος σε δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησε για την παρουσία της Εθνικής στις πρώτες δύο αγωνιστικές των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ φάνηκε αισιόδοξος για το μέλλον.

Αναλυτικά:

«Τα συγχαρητήρια ανήκουν στους παίκτες και στο τεχνικό τιμ. Απεδείχθη πως το ελληνικό μπάσκετ είναι εδώ και παρά τις δυσκολίες η Εθνική αντεπεξήλθε μια χαρά στις υποχρεώσεις και δείχνει πώς θα πορευτεί. Συγχαρητήρια σε όλους, η παρουσία μας στο παγκόσμιο μπάσκετ είναι δεδομένη».

Στη συνέχεια μίλησε για:

…το κλίμα της Εθνικής: «Το κλίμα είναι συγκινητικό. Παιδιά όπως ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος με μεγάλη καριέρα έδειξαν θέρμη. Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος και μην ξεχνάτε πως έρχεται η ομάδα των U20 που εδώ πήρε το χρυσό».

…το αν αγχώθηκε στο ματς με τη Μ. Βρετανία: «Θα έλεγα ψέμματα. Εγινε ένα γύρισμα που σπάνια συμβαίνει. Νικήσαμε με μεγαλειώδη τρόπο. Σήμερα είχαμε μία πολύ καλή εμφάνιση».

…τη διαμάχη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Η ίδια κοινωνία θα δώσει την λύση. Η κοινωνία πιέζει. Η πρόβλεψη αυτή θα οδηγήσει σε αποτελέματα. Η πρόβλεψή μου είναι πως στο επόμενο παράθυρο οι συνθήκες θα είναι δαιφορετικές».

Τέλος, όταν είδε τον Νικ Καλάθη, ο Γιώργος Καλάθης παρατήρησε πως «ο Νικολάκης είναι παιδί μου».