Η Αναντολού Εφές κατάφερε για πρώτη φορά φέτος στην Ευρώπη να υπερασπιστεί την έδρα της, καθώς λύγισε την Αρμάνι Μιλάνο με 73-68. Πρώτος σκόρερ και άνθρωπος της τελευταίας στιγμής ήταν ο Βλάντιμιρ Στίματς, που έκανε double-double (19π., 10ριμπ.), ενώ πολύ καλός ήταν και ο Έρικ Μακόλουμ με 15 πόντους. Για τους Ιταλούς, που έχασαν άλλο ένα ματς στο νήμα, κορυφαίοι ήταν οι Μίτσοβ και Θίοντορ με 15 πόντους, αλλά ο μοιραίος της παρέας ήταν ο κακός Τζέρελς, αφού πήρε κακές αποφάσεις στο τέλος του αγώνα.

Το ματς ήταν μονόλογος για τους Τούρκους στο πρώτο δεκάλεπτο, καθώς έκαναν ότι ήθελαν στην επίθεση, ενώ και στα μετόπισθεν τα πήγαν αρκετά καλά. Ο νεοαποκτηθείς Ζόραν Ντράγκιτς είχε υψηλό κίνητρο απέναντι στην πρώην ομάδα του και με εφτά πόντους, έδειξε πως δεν έχει ξεχάσει την τέχνη του σκοραρίσματος. Αυτός ήταν ο κύριος υπεύθυνος για το 23-16, με το οποίο ολοκληρώθηκε η περίοδος. Οι Ιταλοί από τη μεριά τους, σημείωναν καλάθια μόνο με ατομικές προσπάθειες κι αυτό δεν άρεσε καθόλου στον Σιμόνε Πιανιτζιάνι.

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε η αναμέτρηση στα επόμενα τρία λεπτά, αν και κάπου εκεί ο Καλνιέτις συμμάζεψε κάπως το παιχνίδι της ομάδας του, αφού έβαλε το μυαλό του να δουλέψει. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το ματς να γυρίσει και το 30-26 με τρίποντο του Μπέρτανς προμήνυε ντέρμπι. Το ματς ήταν κάκιστο από πλευράς θεάματος με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το αλλο και τελικό το 33-30 του πρώτου ημιχρόνου, ν’αφήνει πλήρως ικανοποιημένο το Μιλάνο.

Το ντέρμπι στη Σινάν Ερντέμ Αρίνα καλά κρατούσε καθώς το Μιλάνο δεν τα παράτησε σε καμία περίπτωση και με τους Θίοντορ και Γκουντάιτις, πέρασε μπροστά στο σκορ με 40-42. Ο Περάσοβιτς είχε πολλά παράπονα από τους παίκτες του, καθώς δεν έκαναν αυτά που τους ζητούσε, ενώ πήγαιναν συνέχεια σε καταστάσεις ένα εναντίον ενός. Ο Πιανιτζιάνι το διάβασε αυτό, όμως το κεφαλαιοποίησε στο ακέραιο, αφού οι λάθος πάσες των περιφερειακών, του χαλούσαν τα σχέδια.

Το 52-50 μετά από 30 λεπτά παιχνιδιύ, έδειχνε θρίλερ κι όντως αυτό εποιβεβαιώθηκε. Ο Έρικ Μακόλου προσπάθησε να δώσει ένα μαξιλαράκι στην ομάδα του με έξι συνεχόμενους πόντους, όμως τα τρίποντα των Μπέρτανς και Μίτσοφ, κρατούσαν το Μιλάνο σε απόσταση αναπνοής (65-64). Στα τελευταία δύο λεπτά τα λάθη διαδέχονταν το ένα μετά το άλλο, με τους Ντράγκιτς και Τζέρελς να είναι οι τραγικές μορφές των ομάδων τους. Αυτό που έμελλε να κρίνει το ματς ήταν ο Στίματς, που με γκολ-φάουλ έκανε το 70-68. Στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Τζέρελς, έφαγε τάπα από τον Μακόλουμ και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 33-30, 52-50, 73-68