Ο Θανάσης Κοκκινάκης “συστήθηκε” στο κοινό του τένις πριν από περίπου τρία χρόνια ως ένα από τα πιο υποσχόμενα ταλέντα του αθλήματος. Η ατυχία του όμως ήταν μεγαλύτερη αφού οι τραυματισμοί του δεν του επέτρεψαν να δείξει τι πραγματικά μπορούσε. Ο Ελληνοαυστραλός δηλώνει πλέον έτοιμος για μία νέα αρχή.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην Advertiser, o Κοκκινάκης μίλησε για τη δύσκολη περίοδο μετά τον τραυματισμό του: «Στο πρώτο μου τουρνουά ένιωθα καλά, αλλά δεν ήξερα που βρισκόμουν. Και απλά ένιωσα χαμένος στο court. Δεν είχα ιδέα τι έκανα, δεν ήξερα πως να δημιουργήσω έναν πόντο. Ήμουν σε ένα σκοτεινό μέρος. Ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων, μετά από τις εγχειρήσεις που έκανα στον ώμο τα προηγούμενα χρόνια».

O 21χρονος τενίστας αγωνίστηκε μόλις σε έναν αγώνα το 2016, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ενώ μια υποτροπή στον ώμο του τον έκανε να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Έτσι επέστρεψε στο Μπρίσμπεϊν, όπου αγωνίστηκε στα διπλά με τον Τζόρνταν Τόμσον τον Ιανουάριο του 2017, και κατέκτησε τον τίτλο.

Στη διάρκεια του Brisbane International παρουσίασε πρόβλημα στην κοιλιακή και στη βουβωνική χώρα και τελικά ξεκίνησε τη σεζόν του τον Μάιο, από τη Λυών.

«Είχα έναν υπέροχο αγώνα με τον Νισικόρι. Νομίζω πως έδειξα στον κόσμο ότι μπορώ να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο. Ήμουν με σετ μπροστά και με μπρέικ μπροστά στο 3ο σετ. Μετά ήμουν μπροστά με 1-0 και 0-40 στο 4ο σετ, αλλά κάποιοι πόντοι άλλαξαν τα πράγματα και φάνηκε πως η σωματική μου κατάσταση δεν ήταν τόσο καλή.

Μετά πέτυχε την πρώτη μου Top 10 νίκη ενάντια στον Ράονιτς στο Queen’s και νομίζω πως και εκεί φάνηκε το τένις που μπορώ να παίξω. Μετά έπαιξα με τον Ντελ Πότρο στο Wimbledon και ήμουν στο καλύτερό μου επίπεδο, αλλά έχασα τη συγκέντρωσή μου».

Ο Κοκκινάκης έχει εξασφαλίσει wild card από την Tennis Australia για το Αυστραλιανό Όπεν, ενώ ξεκινήσει τη σεζόν από το Hopman Cup στο Περθ και από το World Tennis Challenger της Αδελαΐδας.