To Champions League του ποδοσφαίρου σίγουρα έχει την τιμητική του σήμερα, όμως και το αντίστοιχο του μπάσκετ έχει τη δική του αίγλη. Σήμερα θ’ασχοληθούμε κυρίως με τους “αιώνιους” της Θεσσαλονίκης, που δίνουν δύσκολους αγώνες.

Eίναι τελευταίος στον δεύτερο όμιλο με ρεκόρ 1-5. Σήμερα θα υποδεχθεί τη Βέντσμπιλς και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη, για να διατηρήσει τις ελπίδες του για παρουσία στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Η επιστροφή του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου είναι ευεργετική, όπως φάνηκε και στο ματς με τον Κολοσσό, όμως από μόνη της δεν αρκεί, για να ν’ ανεβάσει επίπεδο τον «Δικέφαλο του Βορρά». Οι Λετονοί από τη μεριά τους, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, όμως μόνο το γεγονός πως έχουν κάνει τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια τα λέει όλα.

Θα εμπιστευτούμε τον άσο -4,5, καθώς οι “ασπρόμαυροι” είναι σε ανοδική πορεία. 

Ο έτερος εκπρόσωπος της χώρας μας Άρης έχει ταξιδέψει στο Βέλγιο, καθώς θ’ αντιμετωπίσει στις 21:00 την Οστάνδη. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται μία νίκη πίσω από τους «κίτρινους» κι όπως κατανοεί ο καθένας, θα τα δώσουν όλα για να φτάσουν τον αντίπαλό τους. Κοιτάζοντας λίγο τα στατιστικά των δύο ομάδων, μπορούμε να κατανοήσουμε πως οι γηπεδούχοι είναι σύνολο, που στηρίζεται στο δίποντο και το επιθετικό ριμπάουντ. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης προσπαθεί ν’ αφυπνίσει τους αθλητές του, μετά την συντριβή από τον Προμηθέα με 70-40. Η προσθήκη του Μποχωρίδη σίγουρα θα βοηθήσει τον Άρη, που περιμένουμε να βγάλει αντίδραση.

Θα ρισκάρουμε με το διπλό +4,5, που σίγουρα έχει πιθανότητες να επαληθευτεί.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και Eurocup και το σημαντικότερο ματς της ημέρας είναι αυτό ανάμεσα στην Άλμπα Βερολίνου και την Λοκομοτίβ Κουμπάν. Οι δύο αντίπαλοι βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου και έχουν προκριθεί στην επόμενη φάση του θεσμού. Οι Γερμανοί έχουν ρεκόρ 5-1 και στην έδρα τους ακόμα είναι αήττητοι. Η Λοκομοτίβ από τη μεριά της έχει διαλύσει όποιον αντίπαλο έχει βρει μπροστά της. Στον πρώτο γύρο μάλιστα επικράτησε της Άλμπα με 75-59, χάρη τον Κρις Μπαμπ, που σκόραρε 20 πόντους.

Δεν θα έχουν άγχος οι δύο ομάδες, άρα θα εμπιστευτούμε το over αν το line κυμανθεί περίπου στους 150 πόντους.

Προγνωστικά
ΠΑΟΚ-Βέντσπιλς 1 (-3,5)
Οστάνδη-Άρης 2 (+4,5)
Άλμπα Βερολίνου-Λοκομοτίβ Κουμπάν over (150)