Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και ανέφερε πως δεν υποτιμάει τη Ρεάλ σε καμία περίπτωση, καθώς ακόμα και με τόσες απουσίες τη θεωρεί πανίσχυρη ομάδα.

“Αύριο έχουμε ένα πολύ σημαντικό αγώνα, με μία πολύ καλή ομάδα. Μην ξεγελιόμαστε η Ρεάλ όσες απουσίες και να έχει είναι η Ρεάλ και είναι μία ομάδα, που είναι φαβορί για το Φάιναλ Φορ. Έχει παίκτες που μπορούν καλύψουν κάποια κενά και σίγουρα η αποστολή μας δεν θα είναι εύκολη. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και πιστοί στο πλάνο  μας, για να πάρουμε τη νίκη. Ο κόσμος πρέπει να μας δώσει ώθηση, αφού ξαναλέω το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο και μακάρι να γεμίσουν το ΣΕΦ”.

Επιστρέφει ο Σπανούλης και στην Ευρωλίγκα. Το αγωνιστικό πλάνο αλλάζει ελέω της παρουσίας του αρχηγού;

“Δεν αλλάζει στυλ η ομάδα μας. Στηριζόμαστε στην ομαδικότητα κι επιθετικά και αμυντικά, λειτουργώντας για τη νίκη. Μέσα σε αυτό το σύστημα υπάρχουν όλοι οι παίκτες και αν μη τι άλλο, όποιος και να λείπει, είτε λέγεται Σπανούλης, είτε Τιλί, το σύνολο δεν αλλάζει τακτική. Απλά είναι πολύ σημαντικό που ο ηγέτης μας είναι μαζί μας επιτέλους και θα μας βοηθήσει στη δύσκολη συνέχεια της Euroleague”.

Η εκτός έδρας συγκομιδή είναι πολύ σημαντική για τον Ολυμπιακό. Σε σχέση με πέρσι πρέπει να εκμεταλλευτείτε περισσότερο την έδρα σας, για να προκριθείτε στην επόμενη φάση;

¨”Καταρχήν είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλάμε για προκρίσεις. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, η σεζόν είναι πολύ μεγάλη και πρέπει να μείνουμε εγκρατείς στις απόψεις μας,Όχι δεν είμαστε φαβορί στο αυριανό παιχνίδι, αφού αν θυμάστε καλά, ηττηθήκαμε πέρσι από τη συγκεκριμένη ομάδα. Δεν χρειάζεται να κάνουμε τοποθετήσεις ότι ο Ολυμπιακός έχει τα φόντα να πάει στο Φάιναλ Φορ”.

Τι σχέδιο υπάρχει για τους Ντόντσιτς και Ταβάρες;

“Δηλαδή ο Ρούντι και ο Κάρολ δεν είναι καλοί παίκτες. Πιστεύετε ότι ο Ρέγιες δεν έχει την εμπειρία να μας προκαλέσει ζημιές. Ο Τόμπκινς δεν είναι ένας εξαιρετικός σουτέρ. Αυτό που θέλω να πω είναι πως ναι η Ρεάλ έχει σημαντικές απουσίες, όμως αυτό δεν την κάνει κακή ομάδα. Σίγουρα ο Ντόντσιτς είναι ένα παιδί πολύ ταλαντούχο, όπως και ο Ταβάρες, όμως οι αντίπαλοι μας έχουν εξαιρετικό σύνολο. Οι περισσότεροι παίκτες άλλωστε έχουν αγωνιστεί σε Φάιναλ Φορ. Άρα δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο, χρειάζεται να δείξουμε τη δέουσα προσοχή σε όλους τους παίκτες της Ρεάλ”.

Χαρήκατε λίγο περισσότερο το διπλό κόντρα στη Βαλένθια, επειδή  Σπανούλης δεν αγωνίστηκε την τελευταία στιγμή;

“Χάρηκα πάρα μ’αυτό το διπλό, γιατί δείξαμε πως είμαστε μια ομάδα, που παλεύει πάρα τις αντίξοες συνθήκες, που δημιουργούνται σε κάθε παιχνίδι. Βέβαια αυτό το ματς το έχουμε αφήσει ήδη πίσω μας, αφού στο μυαλό όλων είναι μόνο η Ρεάλ”.