Για τον πέμπτο όμιλο του Europa League η Έβερτον πήρε το “διπλό” απέναντι στην κυπριακή ομάδα του Απόλλων Λεμεσού με 3-0 τελικό σκορ ενώ η Αταλάντα επικράτησε με 1-0 κόντρα στη Λυών.

Απόλλων Λεμεσού – Έβερτον: 0-3

Η Έβερτον κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης με την κυπριακή ομάδα «καθαρίζοντας» το ματς από νωρίς στο πρώτο ημίχρονο. Με πρωταγωνιστή τον Λούκμαν οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με δύο γκολ. Αρχικά στο 21’ ήρθε το 0-1 ενώ στο 28’ με ασίστ που μοίρασε πολύ ωραία ο Κέβιν Μιραλάς έγινε το 0-2 που έμεινε για το πρώτο μέρος. Μετά από τα δύο τέρματα ο Απόλλων άρχισε να κάνει πιο δυνατό παιχνίδι αλλά δεν κατάφερε να μειώσει στο σκορ. Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα δεν άλλαξαν και ιδιαίτερα, ενώ απλά στο 87′ ο Βλάτσιτς άνοιξε κι άλλο τη διαφορά κάνοντας το 0-3 που έμεινε μέχρι τέλους.

Αταλάντα – Λυών: 1-0

Σε πολύ χαμηλούς ρυθμούς κινήθηκε το παιχνίδι με την Αταλάντα να κάνει μια πολύ ωραία φάση στην αρχή του αγώνα και να πετυχαίνει γκολ για το προβάδισμα. Στο 10’ ο Πετανια πέτυχε τα δίχτυα και «έγραψε» το 1-0 για τους γηπεδούχους που έμεινε για το πρώτο μέρος. Για τη συνέχεια του αγώνα και μέχρι το τέλος η Λυών μπορεί να… σήκωσε κεφάλι όμως δεν κατάφερε και κάτι και το σκορ παρέμεινε υπέρ της Αταλάντα.