Έχει καιρό η Κρίσταλ Παλάς να γνωρίσει μια νίκη και ενώ στον αγώνα κόντρα στην Μπόρνμουθ “γύρισε” το παιχνίδι και προηγήθηκε, η δεύτερη κατάφερε να ισοφαρίσει για το τελικό 2-2.

Το ματς ξεκίνησε σε σχετικά χαμηλούς ρυθμούς με τους φιλοξενούμενους να έχουν τις πρώτες καλές φάσεις του αγώνα. Έτσι στο 10′ ο Ντεφοε άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης κι έκανε το 0-1 μετά από πολύ ωραία ασίστ που του μοίρασε ο Σουρμαν. Από εκεί και πέρα όλη δράση του αγώνα εξελίχθηκε μέχρι και τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. 

Για τη συνέχεια λοιπόν, η Κρίσταλ Πάλας ανέβασε “στροφές” και πρέσαρε. Στο 41′ ήρθε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Μιλιβόγιεβιτς να ισοφαρίζει αφού εκτέλεσε πολύ επιτυχημένα πέναλτι που του δόθηκε. Πολύ σύντομα ήρθε και η ανατροπή όταν στο 44′ ο Νταν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Αυτό όμως δεν κράτησε πολύ με τον Νταφοε να σκοράρει ξανά στο 48′ των καθυστερήσεων και να κάνει το 2-2.

Για το δεύτερο μέρος η Μπόρνμουθ ήταν πιο επιβλητική μέσα στον αγωνιστικό χώρο ενώ οι γηπεδούχοι φάνηκαν να πιέζουν και να ψάχνουν άλλο ένα γκολ προς το τέλος. Η ευκαιρία ήρθε στις καθυστερήσεις όταν 93′ δοθηκε και πάλι πέναλτι στην Κρίσταλ Πάλας αλλά ο Μπεντεκε δεν μπόρεσε να ευστοχήσει και να πάρει τη νίκη.