Το ματς που παρακολουθήσαμε χθες στο ΣΕΦ, ίσως και να ήταν το πιο χορταστικό της φετινής Euroleague. Προσοχή δεν αναφερόμαστε στην ποιότητα του παιχνιδιού, αλλά στα συναισθήματα, τα οποία μας έβγαλε. Από τη μία μεριά υπήρχε ο Ολυμπιακός, που ήταν πιστός στο πλάνο του σε άμυνα κι επίθεση. Πολύ πικ εν ρολ, “τάισμα” του Μιλουτίνοφ, που κέρδισε την μονομαχία με τον Ταβάρες και στα κρίσιμα σημεία, η μπάλα στους “έμπειρους”. Στα μετόπισθεν οι ερυθρόλευκοι έριξαν πολύ κυνηγητό στον Ντόντσιτς (σε κάποια φάση είχε “σκάσει” από την κούραση ο Παπανικολάου), έπαιξαν δυνατά και καθαρά μέσα στη ρακέτα (ο Ρέγιες ακόμα και στα 37 του συνεχίζει να κάνει σαν παιδάκι με τους “θεατρινισμούς” του) και φαινόταν πως η νίκη εύκολα ή δύσκολα θα ερχόταν στην κανονική περίοδο.

Έλα όμως που οι “μερένχες” έβγαλαν τσαγανό και χαρακτήρα και με τον Κάρολ να παίρνει τ΄όπλο του, έστειλαν το ματς στην πεντάλεπτη παράταση. Λάθος δεν το έστειλαν, ο Γιώργος Πρίντεζης το έκανε με τις δύο χαμένες βολές του. Ο Συριανός φόργουορντ απογοητεύτηκε από την αστοχία του, όμως τελικά αυτό του βγήκε σε καλό. Μπήκε στην παράταση σαν “μαινώμενος ταύρος” και με εννέα πόντους, “καθάρισε” τη Ρεάλ, που μετά το 77-79, παρέδωσε πνεύμα. Θέλει περίσσια αυτοπεποίθηση και μπόλικο τσαγανό, για να καταφέρεις να είσαι ο κορυφαίος της ομάδας σου, έπειτα από δύο χαμένες βολές. Ο “Πριντ” δεν γίνεται να είναι μοιραίος για τον Ολυμπιακό και το απέδειξε για πολλοστή φορά, οδηγώντας τους συμπαίκτες του στην ένατη νίκη στην Euroleague.

Δεύτερη παράταση για τους ερυθρόλευκους, που είχε θετική έκβαση. Έχουμε ξανατονίσει πως μόνο οι “δυνατοί” αγωνιστικά και πνευματικά θα επιβιώσουν στον μαραθώνιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Γηραιάς Ηπείρου. Δεν χρειάζεται ν’αναφέρουμε πως οι “μάγκες” με τα ερυθρόλευκα, ανήκουν σ’αυτή την κατηγορία.

ΥΓ. Ο Γιάνις Στρέλνιεκς είναι ίσως η κορυφαία κίνηση που έκανε ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια στις μεταγραφές, Μιλάμε για ένα “κομπιούτερ”, που δεν νιώθει καμία πίεση, κανένα άγχος και σίγουρα ο ρόλος του παραμένει το ίδιο κομβικός, ακόμα και με την επιστροφή του Σπανούλη.

ΥΓ2. Ο Τζαμέλ Μακλίν, μπορεί να μην είναι “σκιάχτρο” στη ρακέτα, όμως δίνει το 100% σε κάθε παιχνίδι και δίκαια χειροκροτήθηκε θερμά από το ερυθρόλευκο κοινό.

ΥΓ3. Ο Κώστας Παπανικολάου έπαιξε 32 λεπτά και πραγματικά τα έδωσε όλα. Ήταν από τις ελάχιστες φορές, που τελείωσε ένα παιχνίδι και ήταν τόσο κουρασμένος.

ΥΓ4. Λούκα Ντόντσιτς είσαι μόνο 18 χρονών και απέναντι σε μία από τις κορυφαίες άμυνες της Ευρώπης, σκόραρες 33 πόντους. Δυστυχώς δεν θα σε απολαμβάνουμε για πολύ καιρό ακόμα στην Ευρώπη…