Μπορεί η Λέστερ να κατάφερε να προηγηθεί όμως η Λίβερπουλ είχε άλλα… σχέδια για το τέλος του αγώνα και με εκπληκτικό παιχνίδι κατάφερε να διαμορφώσει το τελικό 2-1 και να παραμείνει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας πριν την αλλαγή της χρονιάς. 

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα η Λίβερπουλ προσπαθούσε να βρει τα… πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο, γεγονός που η Λέστερ εκμεταλλεύτηκε κι έτσι στο 3′ ο Βάρντι άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους κάνοντας το 0-1. Αυτό ήταν και το έναυσμα για τους γηπεδούχους ώστε να ανεβάσουν ρυθμούς και να παίξουν πολύ πιο δυναμικά. Ανέβηκαν και πίεσαν όμως για το πρώτο μέρος το σκορ δεν άλλαξε. 

Βέβαια η ανατροπή έγινε στην επανάληψη. Αρχικά στο 52′ ο Σάλαχ με φανταστική ενέργειά του βρίσκοντας την μπάλα από τον Μανέ, πέτυχε το γκολ για να ισοφαρίσει η ομάδα του. Ο Αιγύπτιος όμως δεν σταμάτησε εκεί αφού ξανά… χτύπησε και στο 76′ αυτή τη φορά μετά από την ασίστ του Μίλνερ, πετυχαίνοντας το 2-1 για την Λίβερπουλ. Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε γυρισμός για τη Λέστερ η οποία και γνώρισε έτσι την ήττα.