Αποφασισμένος για το… θαύμα είναι ο Παναθηναϊκός (ήττα από την Λαμία με 4-1 στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των 16 του κυπέλλου Ελλάδος), σύμφωνα με τον Χρήστο Δώνη, τονίζοντας πως με την βοήθεια του κόσμου, οι «πράσινοι» μπορούν να καταφέρουν να προκριθούν στα προημιτελικά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο match programme του αγώνα:

Τι διαφορετικό έχουν τα παιχνίδια Κυπέλλου στον τρόπο που τα προσεγγίζει ένας ποδοσφαιριστής;

«Η διαφορά που υπάρχει είναι πως στους αγώνες πρωταθλήματος πρέπει να είσαι σοβαρός και συγκεντρωμένος από την αρχή μέχρι το τέλος, γιατί αν κάνεις λάθος, σου κοστίζει 1 ως 3 βαθμούς  και δεν μπορείς να το διορθώσεις. Στο Κύπελλο έχεις την ευκαιρία, αν κάνεις λάθος, να το διορθώσεις στο δεύτερο παιχνίδι. Τώρα, βέβαια, το σκορ είναι δύσκολο και χρειάζεται συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Πρέπει να είμαστε ταυτόχρονα επιθετικοί, αποτελεσματικοί και σοβαροί στην άμυνα. Δεν πρέπει με τίποτα να δεχτούμε γκολ».

Γίνεται όµως;

«Ναι, πιστεύω ότι γίνεται! Θα έχουμε τον κόσμο κοντά μας, παίζουμε στην έδρα μας κι αυτό παίζει ρόλο. Ακόμα και 1-0 να είναι το σκορ στο ημίχρονο, όλα γίνονται».

Με δεδοµένο το σκορ του πρώτου αγώνα και τους αγώνες πρωταθλήµατος που ακολουθούν, είναι πιθανό να βάζεις σαν ποδοσφαιριστής το Κύπελλο σε δεύτερη µοίρα;

«Πάντα σκέφτεσαι τον επόμενο αγώνα, όποιος κι αν είναι αυτός. Δεν σκέφτεσαι τον μεθεπόμενο. Εξάλλου εμάς, αυτό που έγινε στη Λαμία μας πόνεσε πολύ. Χάσαμε με βαρύ σκορ από μία ομάδα που μόλις ανέβηκε στην κατηγορία και πρέπει να το διορθώσουμε. Αν τα καταφέρουμε και προκριθούμε, θα είναι επιπλέον και μεγάλη ψυχολογική τόνωση για εμάς, γιατί θα έχουμε πετύχει κάτι με υψηλό βαθμό δυσκολίας».

Η πρόσφατη νίκη µε τον Πλατανιά µπορεί να αποτελέσει έναυσµα για να αλλάξει η εικόνα της οµάδας γενικότερα;

«Σίγουρα μπορεί να βοηθήσει. Είναι πολύ θετικό ότι καταφέραμε να μη δεχθούμε γκολ και μας βοηθάει ψυχολογικά, γιατί σε πολλά συνεχόμενα παιχνίδια οι αντίπαλοί μας πετύχαιναν γκολ με την πρώτη τους επίσκεψη στην περιοχή μας, χωρίς απαραίτητα να έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν κάτι με το ποδόσφαιρό τους. Το γεγονός ότι αυτή τη φορά καταφέραμε να μη δεχθούμε γκολ είναι πολύ σημαντικό και πρέπει έτσι να συνεχίσουμε, αρχής γενομένης από αύριο».

Οι αλλαγές που γίνονται στο ρόστερ µε τις προσθήκες και τις αφαιρέσεις ποδοσφαιριστών επηρεάζουν την οµάδα και τους ποδοσφαιριστές;

«Αυτό που επηρεάζεται από τις συνεχείς αλλαγές είναι η χημεία της ομάδας, με την ποδοσφαιρική έννοια. Αυτή η διαδικασία είναι κάτι που επηρεάζει περισσότερο τον προπονητή, γιατί αυτός πρέπει να ξέρει σε ποιους μπορεί να βασίζεται και σε ποιους όχι. Οι ποδοσφαιριστές δεν επηρεαζόμαστε και τόσο πολύ, ωστόσο σίγουρα είναι καλύτερα να υπάρχει ομοιογένεια και συνοχή».

Μέσα σε αυτές τις αλλαγές βρέθηκες πρόσφατα να παίζεις στην επίθεση. Πώς εισπράττεις αυτήν την αλλαγή και πώς τη διαχειρίζεσαι;

«Η αλήθεια είναι πως δεν είχε περάσει από το μυαλό μου κάτι τέτοιο. Στην προπόνηση είχε συμβεί με είχε χρησιμοποιήσει ο προπονητής σε θέσεις πίσω από τον επιθετικό ή και στην κορυφή της επίθεσης δεν φανταζόμουν όμως ότι θα γινόταν σε αγώνα. Μπορεί να μην είναι η θέση μου, αλλά μ’ ενδιαφέρει να βοηθάω την ομάδα και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό κάθε φορά που αγωνίζομαι».