Ο Ολυμπιακός ήταν κακός κακός στη Βιτόρια, με την ομάδα του Πειραιά να γνωρίζει την συντριβή κόντρα στην Μπασκόνια με 86-54.

Μετά το δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός κατέρρευσε σε άμυνα και επίθεση, με την Μπασκόνια να κάνει ότι θέλει στο παρκέ και να παίρνει άνετα τη νίκη.

Ο Βόιτμαν είχε 19 πόντους για την Μπασκόνια, ενώ ο Πρίντεζης με 13 ήταν ο μόνος διψήφιος για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 8-0 στα πρώτα λεπτά. Η Μπασκόνια μετά από λίγο «ξύπνησε» και προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση, μειώνοντας το σκορ, όμως οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο και έκλεισαν την πρώτη περίοδο με +5, 16-21.

Ο Ολυμπιακός «κόλλησε» επιθετικά, όμως η αστοχία της Μπασκόνια τον βοήθησε να διατηρήσει το προβάδισμα. Παρόλα αυτά οι Βάσκοι βρήκαν λύσεις στη συνέχεια και πήραν τα ηνία με 34-30 στο 18’. Οι Πειραιώτες δεν βρήκαν απαντήσεις και έτσι το ημίχρονο έκλεισε στο 36-30.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν… εφιαλτικό για τον Ολυμπιακού που σε επίθεση και άμυνα έδειχνε «χαμένος». Έτσι η Μπασκόνια πήρε τα ηνία και διαμόρφωσε διψήφιο προβάδισμα. Ο Ολυμπιακός έδειχνε σε… άλλο γήπεδο, με τους γηπεδούχους να κάνουν πάρτι στο παρκέ και να ολοκληρώνουν το δεκάλεπτο στο 72-44.

Ο Ολυμπιακός ούτε στο τελευταίο δεκάλεπτο έδωσε σημάδια ζωής. Οι Βάσκοι συνέχισαν να κάνουν ό,τι θέλουν στο παρκέ, με της ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να μην μπορεί να αντιδράσει σε καμία περίπτωση. Κάπως έτσι η ήττα με 86-54 ήρθε φυσικά, αντικατοπτρίζοντας στο 100% την εικόνα του αγώνα.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-21, 36-30, 72-44, 86-54.