O Ολυμπιακός παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό μπάσκετ διέλυσε την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 94-64 και πήρε το 13ο ροζ φύλο αγώνα στη φετινή Εuroleague. Πολλοί ήταν οι πρωταγωνιστές για τους “ερυθρολεύκους”, που είδαν τους Σπανούλη (13π., 7ασ.), Μιλουτίνοφ (12π.), Μακλίν (12π.) και Παπαπέτρου (11π.), να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων. Για τους απογοητευτικούς Ισραηλινούς ξεχώρισε ο Πιερ Τζάκσον με 13 πόντους.

Πολύ διαβασμένος ήταν ο Ολυμπιακός στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης, όντας πολύ αποτελεσματικός σε άμυνα κι επίθεση. Αυτός που έκανε τη διαφορά ήταν ο πολύ ορεξάτος Τζαμέλ Μακλίν, που πέτυχε δέκα πόντους, όντας ο κύριος για το 24-16 της περιόδου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ακόμα καλύτερο για τους ερυθρόλευκους, που ήταν πολύ αποτελεσματικός στην επίθεση, χωρίς να είναι εύστοχος από την περιφέρεια (1/11τριπ.). Οι ερυθρόλευκοι χτυπούσαν αλύπητα την Μακάμπι μέσα στο ζωγραφιστό κι αυτό είχαν σαν αποτέλεσμα να σημειώσουν 53 πόντους στο ημίχρονο και να δεχτούν 40 από τις ατομικές ενέργειες των Τζάκσον και Τόμας.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν υπόθεση του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος ήταν άψογος σε εκτέλεση και σε δημιουργία. Η Μακάμπι στην κυριολεξία είχε χάσει τ’αυγά και τα πασχάλια και αδυνατούσε ν’ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων. Η υπόθεση νίκη είχε βρει κάτοχο μετά από 30 λεπτά παιχνιδιού αφού το σκορ ήταν 70-51.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στα τελευταία δέκα λεπτά έκανε ροτέισον, θέλοντας να ξεκουράσει τους βασικούς τους παίκτες. Οι φιλοξενούμενοι από τη μεριά τους, είχαν αποδεχτεί τη μοίρα τους και το μόνο που απέμενε, ήταν να μάθουμε το τελικό σκορ, που ήταν 94-64. .

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 53-40, 70-51, 94-64.