Ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε μετά το παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ, που είδε την Κύμη να ηττάται και έδωσε συγχαρητήρια στους “κιτρινόμαυρους”, λέγοντας πως όποια ομάδα κι αν έπαιρνε το παιχνίδι θα το άξιζε.

«Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και στον κόουτς Σάκοτα για τη νίκη τους. Συγχαρητήρια και στους παίκτες μας, που πάλεψαν απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο και προσπάθησαν να διεκδικήσουν τη νίκη, μέχρι το τελευταίο σουτ. Ξέρουμε ότι πάντα το παιχνίδι κρίνεται σε κάποιες λεπτομέρειες και σε αυτές τις λεπτομέρειες, η ΑΕΚ φάνηκε πιο έμπειρη. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το ματς στο τελευταίο σουτ, αλλά δεν έχουμε παράπονο. Έχουμε κερδίσει ματς με μεγάλα σουτ, με τον Κολοσσό και τον Πανιώνιο. Όποιος και να κέρδιζε θα ήταν δίκαιο. Οι παίκτες και των δύο ομάδων έκαναν κατάθεση καρδιάς σήμερα. Έχουμε ακόμα 13 ματς τώρα. Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το επόμενο. Έχουμε σημαντικό εντός έδρας ματς με το Λαύριο. Δεν υπάρχει χρόνος για στεναχώρια. Οι παίκτες μας, είναι στεναχωρημένοι στα αποδυτήρια και αυτό είναι καλό. Σημαίνει ότι έχουν απαιτήσεις να γίνουν καλύτεροι. Τώρα να κάνουμε δουλειά για τη συνέχεια. Καλή συνέχεια στην ΑΕΚ και στις τρεις σεζόν που συμμετέχει και πάνω από όλα υγεία, χωρίς τραυματισμούς».

Για τον πρώτο γύρο που ολοκληρώθηκε, σχολίασε: «Μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα. Αυτό με χαροποιεί».

Για τις λεπτομέρειες που κρίθηκε το ματς στο τέλος, δήλωσε: «Θα αναλύσουμε τακτικά το παιχνίδι και έχουμε πολλά να συζητήσουμε. Σε άλλα ματς μπορεί να είναι κάποιοι άλλοι τομείς. Το σημαντικό είναι να είμαστε ήρεμοι όταν πάει στο τέλος ένα παιχνίδι. Είμαστε ικανοποιημένοι σε αυτό το κομμάτι. Με τον Κολοσσό τα πήγαμε καλά στο τέλος. Σήμερα είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν μεγάλο αντίπαλο. Ίσως και λόγω ικανότητας του αντιπάλου, χάσαμε τελικά».

Για το αν θα ήταν υπέρβαση η νίκη, υποστήριξε: «Πάγια γνώμη μου, είναι ότι το μπάσκετ είναι το πιο δίκαιο άθλημα. Αν κερδίζαμε θα ήταν δίκαιο. Αφού χάσαμε, ήταν δίκαιο. Το ότι πλησιάσαμε τη νίκη με την ΑΕΚ, νικήσαμε τον Άρη, έχουμε κάνει εκτός έδρας νίκες, σίγουρα αποτελεί ένα βήμα προς τα εμπρός για την ομάδα της Κύμης. Είδαμε τα αποτελέσματα σήμερα και το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Όποιος χαλαρώνει, την πληρώνει».

Για το ότι είναι υγιής η ομάδα και για το πόσο θα βελτιωθεί η Κύμη τόνισε: «Για ενάμιση μήνα δεν θα έχουμε μαζί μας, τον Σακελλαρίου. Όσο δουλεύουμε, θα βελτιωνόμαστε».