Ο Ολυμπιακός έδειξε σε όλη την Ευρώπη, πως είναι εδώ και παρά τα δεδηλωμένα προβλήματα του, παραμένει μία top class ομάδα στην Ευρώπη. Όποιος θεωρεί πως αυτό το σύνολο ή ο προπονητής, δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, πλανάται πλάνειν οικτρά.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι άνθρωπος αυστηρός, μεθοδικός και θα ζήσει ή θα πεθάνει με τις επιλογές του. Στο ματς με τη Φενερμπαχτσέ όλοι του οι παίκτες έπαιξαν για τους εαυτούς τους, αλλά και για εκείνον. Σκεφτείτε στην προπόνηση της Τετάρτης έπεσε το ξύλο της “αρκούδας”. Νομίζω όλοι καταλάβετε, ότι ο θυμωμένος Ολυμπιακός δεν χάνει σχεδόν από καμία ομάδα στη Γηραιά Ήπειρο. Δεν έχει σημασία να μιλήσουμε για τα 13/17 τρίποντα των ερυθρολεύκων, γιατί θα κοιτάξουμε το δέντρο και θα χάσουμε το δάσος. Χθες το βράδυ ότι και να γινόταν οι Πειραιώτες δεν θα λύγιζαν από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, η οποία μεταξυ μας, δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα, να βγάλει την ίδια ενέργεια με τον αντίπαλό της. Εδώ βάλτε στην εξίσωση πως ο Ζοτς χρησιμοποίησε ελάχιστα τον Κώστα Σλούκα (μόλις 7 λεπτά), ενώ είχε μέσα και τον Κάλινιτς, ο οποίος πρόσφατα επέστρεψε από τραυματισμό.

Ποιος έκανε τη διαφορά στην εν λόγω αναμέτρηση; Όχι δεν θα βάλουμε τον Βασίλη Σπανούλη, που έτσι κι αλλιώς το τελευταίο διάστημα είναι σε φόρμα. Ο Γιάνις Στρέλνιεκς μετά από περίπου δύο μήνες, ήταν και πάλι ο “δολοφόνος”, που θέλει ο Σφαιρόπουλος. Μεστός στις επιλογές του, σκόραρε στιγμές, που οι Τούρκοι πλησίαζαν στο σκορ, δίνοντας την εντύπωση πως έπαιζε με περίσσια αυτοπεποίθηση. Ο γραφών έχει τονίσει ουκ ολίγες φορές, πως ο συγκεκριμένος παίκτης, μπορεί να ξεμπλοκάρει τον αρχηγό των Πειραιωτών και ν’ανοίξει χώρο για τους συμπαίκτες του. Σίγουρα η απόλυτη ευστοχία του έξω από την άρκτο των 6,75 ήταν παροιμιώδης (4/4 τριπ.), όμως όσο βρισκόταν στο παρκέ μαζί με τον “Kill Bill”, πραγματικά η Φενέρ δεν ήξερε ποιον να πρωτοφυλάξει.

Δεν άλλαξε κάτι δραματικά μ’αυτή τη νίκη, απλώς ο Ολυμπιακός πιστοποίησε πως παραμένει στο γκρουπ των συλλόγων, που θα διεκδικήσουν την πρόκριση στο φετινό Final Four. Είναι δεύτερος στην βαθμολογία και οι επόμενες τρεις αναμετρήσεις με Ρεάλ εκτός, Βαλένθια εντός και Παναθηναϊκός εκτός θα δείξουν περίπου σε ποια θέση θα τερματίσει.

ΥΓ. Οι κινήσεις του Γιώργου Πρίντεζη στο ποστ ζάλισαν πολλές φορές τον Γιαν Βέσελι, που ακόμα τον ψάχνει.

ΥΓ2. Ο Κώστας Παπανικολάου είναι η επιτομή του πάθους και του refuse to lose. Καθόλου τυχαίο που άκουσε τ’όνομα του από τους φανατικούς οπαδούς των Πειραιωτών

ΥΓ3. Το “κομπιούτερ” Μάντζαρης ξαναμπαίνει σε λειτουργία. Απλός, λιτός κι απέριττος ο βασικός άσος του Ολυμπιακού.