Είναι πραγματικά οξύμωρο μετά από μία νίκη του Παναθηναϊκού που ουσιαστικά σφράγισε την είσοδο του στα πλέι οφ της Euroleague, να μιλάμε μόνο για τα όσα έχουν προκύψει μεταξύ Δημήτρη Γιαννακόπουλου και της διοργανώτριας αρχής.

Δεν ήταν σαφές πριν το παιχνίδι με την Βασκόνια, αλλά με βάση το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού και τα ταξίδια του σε Κίμκι, Ρεάλ, Μακάμπι, Ισπανία και Μιλάνο, μία ήττα από τους Βάσκους που παλεύουν να μπουν στην οκτάδα, θα τον έβαζε σε πάρα πολύ μεγάλους μπελάδες.

Τώρα μία ανάσα την πήρε και μπορεί να λιγουρεύεται ακόμα και μία θέση στην τετράδα, αν την δυναμική που του δίνει το ΟΑΚΑ, την μεταφέρει και σε κάποια παιχνίδια εκτός έδρας. Γιατί στην φετινή διοργάνωση, με ολοκληρωμένα τα 3/4 της, οι διαφορές από την δεύτερη ως την όγδοη θέση είναι μικρές.

Ο Παναθηναϊκός αν μείνει στην πρώτη τετράδα και με δεδομένη ήδη την πρώτη κίνηση ενίσχυσης τους αλλά και μάλλον και με άλλη μία που έπεται θα είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση στο Βελιγράδι. Και πιστέψτε με, σε νοκ άουτ παιχνίδι κανείς δεν θέλει να παίξει απέναντι του φέτος.

Γενικά η ομάδα του Πασκουάλ φέτος, σου δείχνει πως μπορεί να βρει τις λύσεις από εκεί που δεν το περιμένεις. Δες τι έκανε ο Γκάμπριελ χθες. Ο Σίνγκλετον που είναι σε κακή κατάσταση, βγήκε γρήγορα από το rotation με πρόβλημα στα φάουλ, ο Ρίβερς ήταν κακός και ήρθε να δώσει την λύση από την περιφέρεια ο παίκτης που ουσιαστικά… χάνει την θέση του στο γενικότερο rotation με την μεταγραφή του Πέιν.

Μαζί του και ο Γκιστ που όταν είναι καλός η διαφορά στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού φαίνεται αλλά και ο Λεκαβίτσιους που φαίνεται να έχει βρει νέο ρόλο στην ομάδα σαν δυάρι.

Ωραία όλα αυτά θα πείτε, αλλά αν ο Παναθηναϊκός φύγει από την Euroleague τι να τα κάνουμε;

Αρχικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα κάτι τέτοιο να συμβεί φέτος. Ο Παναθηναϊκός όσο είναι στο παιχνίδι του Final Four έχει πολλούς τρόπους να ρεζιλέψει την διοργανώτρια αρχή για αυτή την ηλίθια απόφαση που πήρε. Ηλίθια από όλες τις πλευρές, μιας και φαίνεται ότι ο μόνος σοβαρός λόγος για να ασχοληθείς με τα post κάποιου στο Instagram είναι μόνο για να του δείξεις πόσο πολύ θέλεις να τον πληγώσεις.

Ίσως στην μέση να είναι και αυτό το ταξίδι του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στα γραφεία της FIBA. Το επόμενο που θα δούμε, αν η Euroleague επιμείνει να ασχολείται με τα social media του καθένα, μπορεί να τον τιμωρήσει επίσης για τις μουσικές που ανεβάζει στα live του αν δεν είναι του γούστου της. Ήμαρτον δηλαδή…

Από την άλλη για όσους πιστεύουν και στα ζώδια με τον Άρη στον Τοξότη οι συγκρούσεις με τους γύρω μας –λένε οι ειδικοί- είναι αναπόφευκτες. Όλοι πιστεύουμε ότι αδικούμαστε και η διπλωματία γενικά πέφτει σε χειμερία νάρκη. Τα λένε οι ειδικοί αυτά έτσι… Κάπως έτσι λοιπόν και ο Παναθηναϊκός πάει σαν οικογένεια όπως είπε ο Πασκουάλ σε μάχη με την Euroleague. Είτε χωρίς να δέχεται ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου, ή με το να μην πηγαίνουν οι παίκτες στον ύμνο της διοργανώτριας αρχής.

Όπως φαίνεται και από τον τίτλο, ο Παναθηναϊκός και η Euroleague θα πρέπει να βρουν μία λύση. Ειλικρινά αυτό φαντάζει πολύ δύσκολο. Ο κόσμος δεν πρόκειται να ψηφίσει «ΝΑΙ» στον Παναθηναϊκό χωρίς Γιαννακόπουλο. Είτε γιατί φοβάται το μέλλον βλέποντας και το τι γίνεται στο ποδόσφαιρο, ή γιατί πολύ απλά σαν Έλληνες πάντα νιώθουμε αδικημένοι από τους ξένους και τώρα έχουμε και τα δίκια μας. Οπότε το «ΟΧΙ» θα είναι σίγουρο σαν αποτέλεσμα και όσοι πιο ψύχραιμοι βλέπουν το τι θα γίνει, ελπίζουν να είναι «ΟΧΙ» σαν το δημοψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ που βγήκε πανηγυρικά το «ΟΧΙ» αλλά ουσιαστικά ήταν ένα «ΝΑΙ» με όρους, απλά δεν μας το έλεγαν!

Εν κατακλείδι και για να μην το κουράσουμε άλλο… Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αύριο κιόλας θα πρέπει να πάει στα γραφεία της Euroleague. Δεν χρειάζεται ούτε δημοψήφισμα, ούτε τίποτα. Σίγουρα απέναντι στους κάφρους της ζωής αλλά και των social media δεν μπορείς να δικαιωθείς ποτέ. Οπότε απλά τους αγνοείς και συνεχίζεις. Αλλά ο καθένας έχει ένα μέτρο ανοχής σε όλα. Δεν μπορεί να του το θέσει καμία διοργανώτρια αρχή, που το καλύτερο που πρέπει να κάνει είναι να συνεχίσει να ασχολείται με το προϊόν της αυτό καθ’ αυτό και να αφήσει τα υπόλοιπα.

Δεν μπορεί να μην αποβάλλεις ομάδες όταν μαχαιρώνονται οπαδοί έξω από τα γήπεδα αλλά να αποβάλεις ανθρώπους όταν υπερασπίζονται την τιμή της οικογένειας τους με σχόλια κάτω από έναν ιδιωτικό λογαριασμό.