Με εννέα παιχνίδια ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο NBA με το θέαμα να είναι άπλετο. Οι Bucks του Γιάννη Αντετοκούνμπο ηττήθηκαν από τους Heat, ενώ οι Cleveland Cavaliers πέτυχαν μια σημαντική και μεγάλη νίκη κόντρα στους Hawks. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά και τα υπόλοιπα παιχνίδια τα οποία ήταν άκρως ενδιαφέροντα.

LA Clippers – Pistons: 108-95

Οι Pistons είχαν εξαιρετική παρουσία στο παιχνίδι και αρκετοί παίκτες άγγιξαν τα διψήφια, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό απέναντι τους Clippers οι οποίοι ήταν… σαρωτικοί. Έτσι για τους νικητές, κορυφαίος ήταν ο Lou Williams με 26 πόντους, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα. Όσο για τους γηπεδούχους, οι Blake Griffin και Reggie Bullock ξεχώρισαν με 19 πόντους έκαστος. 

Pelicans – 76ers: 82-100

Οι 76ers δεν δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν κόντρα στους Pelicans μιας και από την αρχή του ματς έδειξαν τις προθέσεις τους και κατάφεραν να είναι τα “αφεντικά” στο παρκέ. Οι Dario Saric και Joel Embiid ήταν κορυφαίοι στον αγώνα με 24 πόντους έκαστος ενώ ο δεύτερος σημείωσε double-double με τα 16 ριμπάουντ που μάζεψε. Όσο για τους φιλοξενούμενους, ο Ian Clark με τους 15 πόντους που πέτυχε ήταν ο καλύτερος για την ομάδα του.

Cavaliers – Hawks: 123-107

Τα “γεράκια” το προσπάθησαν και κυρίως ο Dennis Schroder ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με 25 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Όμως οι “ιππότες” έπειτα από τις τελευταίες κακές εμφανίσεις τους επιτέλους… ξέσπασαν. Ο “βασιλιάς” LeBron ήταν φανταστικός με triple-double (22 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 19 ασίστ) όμως κορυφαίος ήταν ο Kyle Korver με 30 πόντους και 3 ριμπάουντ. 

Pacers – Celtics: 97-91

Ένα ακόμα απίθανο ντέρμπι με πρωταγωνιστές τους Pacers και του Celtics, με τους δεύτερους να χάνουν στο τέλος το παιχνίδι. Ο Kyrie Irving για άλλη μια φορά ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του με 21 πόντους, 2 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Βέβαια το σύνολο από την Indiana είχε έναν απίστευτο Victor Oladipo ο οποίος σημείωσε 35 πόντους, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα. 

Nuggets – Rockets: 104-130

Οι Rockets… εκτοξεύτηκαν στο παιχνίδι κόντρα στους Denver Nuggets τους οποίους “διέλυσαν” και μάλιστα με άνεση. Ο Clint Capela ήταν απίθανος (23 πόντους, 25 ριμπάουντ) και μαζί με τον James Harden (28 πόντους, 7 ριμπάουντ, 11 ασίστ) ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του αγώνα. Από την άλλη ο Trey Lyles ήταν αυτός που ξεχώρισε για την ομάδα του με 24 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ. 

Hornets – Jazz: 94-106

Η ομάδα των Jazz ήταν εκπληκτική στο παρκέ και δεν μπορούσε παρά μόνο να κερδίσει. Με τρεις παίκτες να πετυχαίνουν πάνω από 20 πόντους και κορυφαίο αυτών τον Donovan Mitchell (25 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ) η επικράτηση ήταν μονόδρομος. Στον αντίποδα, οι Hornets είχαν μια πολύ αξιοπρεπή παρουσία με τον Kemba Walker να ξεχωρίζει με 19 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Timberwolves – Bulls: 113-114

Το… θρίλερ αυτό ανήκε στους Bulls και ήρωας ήταν ο Zach LaVine όχι μόνο ήταν ο κορυφαίος με 35 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ αλλά πέτυχε και το νικητήριο 114-113. Από την άλλη ο Jimmy Butler ήταν ο πιο αξιόμαχος αντίπαλός του με 38 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα.

Trailblazers – Kings: 118-100

Πως να μην κερδίσουν οι Blazers αφού ο ηγέτης του Portland, Damian Lillard είχε… σεληνιαστεί πετυχαίνοντας 50(!) πόντους, 8 τρίποντα, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα. Από την άλλη ο Willie Cauley-Stein ήταν ο κορυφαίος των Kings με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ ενώ ο Κώστας Κουφός πέτυχε 10 πόντους.