Ο Ολυμπιακός καλείται να μαζέψει τα κομμάτια του μετά από τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδας και να παίξει τα… ρέστα του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μπορεί όλα να έχουν έρθει… ανάποδα για τους «ερυθρόλευκους», όμως έχοντας μπροστά τους δέκα παιχνίδια δεν είναι διατεθειμένοι να καταθέσουν τα όπλα. Το πρώτο τους «εμπόδιο» βέβαια μόνο εύκολο δεν είναι, αφού αντιμετωπίζουν την Κυριακή τη μεγάλη έκπληξη της φετινής Σούπερ Λιγκ, τον Ατρόμητο. Την τέταρτη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα, πίσω από τους Πειραιώτες. Μια ομάδα που είχε κάνει τη ζημιά και στον πρώτο γύρο στον θρύλο, υποχρεώντας τον σε εντός έδρας ήττα.

Στον αγώνα του Περιστερίου, ο Ολυμπιακός θα έχει όμως και έναν επιπλέον «πονοκέφαλο». Αυτόν του Αλεξί Ρομαό, ο οποίος δεν θα δώσει το «παρών» σε αυτή την αναμέτρηση, ούτε σε αυτήν που ακολουθεί με τον Πανιώνιο την επόμενη αγωνιστική. Ο Τογκολέζος μέσος, στο ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, είδε την έβδομη φετινή του κίτρινη κάρτα και έπρεπε να απουσιάσει από δύο από τα τέσσερα επόμενα ματς. Αυτά θα της 21ης και της 22ης αγωνιστικής, ενώ θα δώσει κανονικά το «παρών» στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΠΑΟ, σε Τούμπα και Φάληρο αντίστοιχα.

Πάντως δεν είναι μια συνηθισμένη κατάσταση για τους «ερυθρόλευκους» να κατεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο χωρίς τον έμπειρο μέσο. Και αυτό διότι, φέτος o Τογκολέζος χαφ δεν αγωνίστηκε μόνο στα ματς Κυπέλλου (με εξαίρεση τις δύο αναμετρήσεις με την ΑΕΚ) και σε μόλις δύο ματς της Σούπερ Λιγκ. Αυτά της «πρεμιέρας» με τη Λάρισα αλλά και με το Λεβαδειακό την 11η αγωνιστική. Αμφότερα τα ματς ήταν νικηφόρα για τον Ολυμπιακό- αν και… καρδιοχτύπησε- και ήταν εντός έδρας, άρα για πρώτη φορά φέτος σε εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος ο Ρομαό δεν θα… ιδρώσει τα «ερυθρόλευκα».

Eξάλλου ο πρώην άσος της Μαρσείγ, έπαιξε και στα δέκα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ και ήταν σε όλο… 90λεπτος, με εξαίρεση τη ρεβάνς με τη Ριέκα όπου αντικαταστάθηκε στο 80΄. Γενικότερα, ο Ρομαό είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει πάρει τις λιγότερες «ανάσες» σε σχέση με τους υπόλοιπους «ερυθρόλευκους», έχοντας 2618 λεπτά συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις και 1548΄ στο πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζεται πως στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ, έπαιξε στο κέντρο της άμυνας λόγω των απουσιών των Ένγκελς, Σισέ και Μποτία. Ήταν μια θέση στην οποία είχε… καθιερωθεί από τον Μπέσνικ Χάσι. Εξάλλου τελευταία φορά μέχρι την Τετάρτη ως στόπερ είχε παίξει ξανά στο ΟΑΚΑ τον Σεπτέμβριο! Για τον άξονα υπάρχουν αρκετές «λύσεις» πάντως, όπως αυτές των Ταχτσίδη, Ζιλέ και Οφόε.