Στο πρώτο ματς της 18ης αγωνιστικής στην Basket League η ΑΕΚ επικράτησε του Ρεθύμνου εκτός έδρας με 90-95, χάρης στους εκπληκτικούς Μάνι Χάρις (23π.) και Δημήτρη Μαυροειδή (18π., 10ριμπ.). Για τους Κρητικούς πολύ καλός ήταν ο Στέφαν Μούντι με 25 πόντους, όμως στην τελευταία περίοδο έκνε λάθη, που στοίχισαν στην ομάδα του. Πλέον η Ένωση σκέφτεται ήδη τον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό το ερχόμενο Σάββατο.

Περίπατο έκαναν οι άμυνες στην πρώτη περίοδο, καθώς ΑΕΚ και Ρέθυμνο σκόραραν με όποιον τρόπο ήθελαν. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ως αιχμή του δόρατος τον Χάντερ (10π.), ενώ οι Κρητικοί στηρίχτηκαν στους Μούντι (5π.) και Γιαννόπουλο (6π.).Μάλιστα το Ρέθυμνο προηγήθηκε με 20-12, καθώς είχε μεγαλύτερη ποικιλία στην επίθεσή του. Ο Μάνι Χάρις στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του κι έτσι μετά από δέκα λεπτά το σκορ είχε διαμορφωθεί στο 29-22.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ρυθμός συνέχισε να είναι πολύ γρήγορος κι αυτό βόλευε και τις δύο ομάδες. Το Ρέθυμνο έβρισκε λύσεις από την περιφέρεια, ενώ η ΑΕΚ είδε τον Μαυροειδή να την κρατάει κοντά στο σκορ. Ύστερα από 20 λεπτά η ομάδα του Βετούλα ήταν μπροστά με 46-43, όμως τίποτε δεν είχε κριθεί.

Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν είδαμε κάτι διαφορετικό, εκτός από την εμφάνιση του Κέβιν Πάντερ. Ο Αμερικανός γκαρντ-φόργουορντ συστήθηκε στο ελληνικό κοινό και με δέκα πόντους, κράτησε τους “κιτρινόμαυρους” στον αφρό. Μετά από 30 λεπτά το ντέρμπι καλά κρατούσε, όμως το προβάδισμα εξακολουθούσε να το έχει η γηπεδούχος ομάδα με 69-65.

Όλα βέβαια άλλαξαν στο τέλος, καθώς ξ Ένωση αποφάσισε να παίξει άμυνα τον Μούντι κι εκεί ήταν το κλειδί. Από τη στιγμή, που σταμάτησε να σκοράρει ο κοντορεβυθούλης γκαρντ, όλα έγιναν πιο εύκολα για τους φιλοξενούμενους. Το σερί της ΑΕΚ είχε φτάσει στο 7-21 με τον Μαυροειδή να κάνει το παιχνίδι της χρονιάς (18π., 10ριμπ.). Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους δώδεκα πόντους 71-83, όμως το Ρέθυμνο με μίνι αντεπίθεση, μείωσε σε 85-90, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω. Η ΑΕΚ κέρδισε με 90-95 και πλέον θα τα δώσει όλα το Σάββατο στον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 29-22, 46-43, 69-65, 90-95