Ο Παναθηναϊκός έκανε τη φετινή του υπέρβαση, φέρνοντας πίσω στην Αθήνα το “οπλοπολυβόλο” ονόματι Μάικ Τζέιμς. Ο Αμερικανός γκαρντ προσπάθησε να μείνει στο ΝΒΑ (ειναι απορίας άξιο, γιατί τον αποδέσμευσαν οι Suns), όμως πλέον επιστρέφει στην Ευρώπη και στον αγαπημένο του ΠΑΟ.

Όποιος θεωρεί πως δεν είχε άλλες προτάσεις ο εκρηκτικός άσος, γελιέται, γιατί μιλάμε για έναν παικτη, μ’απίστευτα επιθετικά προσόντα, και με τεράστιο προσόν του την ταχύτητα. Σίγουρα ο Τζέιμς δεν μπορεί να μπει σε “καλούπι”, ούτε ν’ακολουθεί πιστά τις οδηγίες ενός προπονητή, καθώς το ένστικτο, πολλές φορές υπερισχύει της λογικής. Ο Πασκουάλ το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, όμως έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, αλλά και στον Τζέιμς.

Εδώ καλό είναι να σας θυμίσουμε πως στους περσινούς τελικούς της Basket League ο 28χρονος περιφερειακός, ήταν εξαιρετικός στα οργανωτικά του καθήκοντα, αποδεικνύοντας, πως όταν χρειαστεί, θα βγάλει το πόδι από το γκάζι και θα βάλει το μυαλό του να δουλέψει. Διάφοροι υποστηρίζουν πως ο Παναθηναϊκός θα μπερδευτεί με την έλευση ενός τόσο ποιοτικού παίκτη και πως οι Παππάς και Λεκαβίτσιους θα χάσουν το ρόλο τους. Σίγουρα θα υπάρξουν ανακατατάξεις, όμως ο Πασκουάλ ανταμείβει όσους προσπαθούν και είναι παραγωγικοί για τον σύλλογο. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και πλέον το μπακόρτ των πρωταθλητών Ελλάδος είναι πανίσχυρο και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές του στο δρόμο για το Βελιγράδι. Δεν λέμε πως με την έλευση του Τζέιμς ο Παναθηναϊκός θα πάει στο Final Four, όμως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε ότι ήταν δυνατόν, για να οχυρώσει την ομάδα του και να την δει να επιστρέφει στη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ύστερα από το 2012. Κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει πως δεν προσπαθεί. Αντίθετα ειδικότερα φέτος έχει κάνει όλα τα χατίρια στον Πασκουάλ κι αυτό αποτυπώνει την αλλαγή στη νοοτροπία του.

ΥΓ. Όλοι οι φίλοι του ΠΑΟ περιμένουν τους Καλάθη και Τζέιμς να παίξουν στην ίδια πεντάδα. Οι αντίπαλοι πιθανότατα δεν θα τους πιάνουν ούτε με “λάσο”…