Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε καμία αντίσταση από τα διαλυμένα Τρίκαλα και πήρε μια πολύ εύκολη νίκη με 73-98. Εξαιρετικός ο Μιλουτίνοφ με 20 πόντους και 18 ριμπάουντ ενώ θετικοί ήταν και οι Παπαπέτρου (16π.) και Παπανικολάου (17π.). Για τους γηπεδούχους, που δεν γνωρίζουν τι τους ξημερώνει ο Τεμς πέτυχε 21 πόντους και ο Φιλντς 17.

Ανταγωνιστικά ήταν τα Τρίκαλα στο πρώτο δεκάλεπτο, κόντρα στον μεγάλο τους αντίπαλο. Η ομάδα του Τακιανού με τους Φιλντς και Θεμς, πλήγωσε την άμυνα των ερυθρολεύκων, που ήταν λίγο μπλαζέ. Το 19-24 άλλωστε αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό του τι είδαμε στις αρχές του αγώνα.

Στα επόμενα δέκα λεπτά βέβαια ο Ολυμπιακός ήταν περισσότερο σοβαρός και συγκεντρωμένος και μ’ένα επιμέρους σερί 2-12, καθάρισε από πολύ νωρίς την υπόθεση νίκη, αφού ήδη είχε ξεφύγει με διαφορά 15 πόντων (21-36). Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και το ημίχρονο τελείωσε με τους Πειραιώτες να είναι μπροστά με 33-48.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε συνεχείς αλλαγές στην πεντάδα του, με στόχο αφενός να φρεσκάρει τους παίκτες του ενόψει Σαββάτου κι αφετέρου για να τονώσει την ψυχολογία μερικών αθλητών, των οποίων η αυτοπεποίθηση έχει κλονιστει σε μεγάλο βαθμό. Το ματς ήταν σαν φιλικό στα τελευταία 15 λεπτά, καθώς ο νικητής είχε ήδη κριθεί, με τους δύο αντιπάλους απλά να περιμένουν να τελειώσει το ματς. Το τελικό 73-98 έδωσε την απαραίτητη ένεση ψυχολογίας στον Ολυμπιακό, για τον μεγάλο τελικό κόντρα στην ΑΕΚ το προσεχές Σάββατο. Από την άλλη τα Τρίκαλα, δεν γνωρίζουν αν υπάρχει αύριο, αφού τα οικονομικά προβλήματα είναι μεγάλα και πιθανότατα δυσεπίλυτα.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 33-48, 57-74, 73-98