Το γεγονός πως οι βασικοί παίκτες του Λαυρίου περιορίστηκαν από εκείνους του Άρη οδήγησε τους «κίτρινους» στην τελική επικράτηση, εξέφρασε ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του Άρη στη συνέντευξη Τύπου:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί περάσαμε μια πολύ πιεστική εβδομάδα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόουτς Σερέλη για την ομάδα που έχει κάνει και για την προσωπική πρόοδό του. Πιθανόν να έπρεπε να είναι στο All Star, προσωπικά θα τον ήθελα. Το Λαύριο είναι μια επικίνδυνη ομάδα, έχει παίκτες που ξέρουν να σκοράρουν κι εμείς είχαμε δύσκολη δουλειά. Έβαλε 100 πόντους στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ κι αυτό δείχνει τον ενθουσιασμό και την αυτοπεποίθησή τους.

 Εμείς έπρεπε να είχαμε συγκέντρωση σε όλες τις κατοχές. Αξίζαμε τη νίκη, περιορίσαμε βασικούς παίκτες του Λαυρίου τόσο με τον Μούρτο όσο και με τον Τσαϊρέλη. Μας δημιούργησε πρόβλημα ο Τζόνσον από επιθετικά ριμπάουντ και στο τέλος ο Νίξον. Τα παιδιά όμως παίξανε καλά κι εκτός από το σημείο που έπαιξε άμυνα ζώνης το Λαύριο είχαμε όμως γρήγορη και σωστή αντίδραση. Πριν αρχίσει το ματς είπα στα παιδιά ότι είναι εύκολα αυτά τα παιχνίδια αρκεί να είσαι συγκεντρωμένος και να θέλεις να είσαι συμπαίκτης.

Σήμερα είχαμε συνεργασίες, είχαμε διάθεση και φαίνεται μέσα από τα ριμπάουντ. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά όπως και στο σταφ, αλλά και στα γραφεία που κάνουν τα πάντα για να λειτουργεί η ομάδα. Ο κόσμος μας έκανε να νιώσουμε σαν να είμαστε στο σπίτι μας. Αυτός είναι ο κόσμος του Άρη. Έχει τη δυνατότητα να δει την ομάδα του όπως την θέλει κι αυτή η ομάδα έχει προοπτική. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε το διάστημα της διακοπής αλλά τρία παιδιά θα φύγουν για τις Εθνικές ομάδες, ελπίζω να μπορούμε να προπονηθούμε».

Για το πόσο θετικά λειτούργησε η συγκέντρωση χρημάτων: «Ήταν σημαντικό. Ό,τι και να λέμε πολλές φορές… Ο κόσμος μιλάει για επαγγελματίες, αν είναι καλοί ή όχι στο γήπεδο… Τα παιδιά θέλουν να παίξουν μπάσκετ. Το κίνητρο αυξάνεται όταν ο κόσμος τους συμπαραστέκεται. Ο Άρης έχει παιδιά με καλό χαρακτήρα, θέλουν να εξελιχθούν, δεν είναι τόσο εύκολο να είναι πάντα αποτελεσματικοί. Νομίζω ότι τώρα με την προπόνηση και μετά από ένα δύσκολο διάστημα, θα βελτιωθούν. Χρειάζονται τον κόσμο, τη συμπαράσταση του.

Τα παιδιά είναι επαγγελματίες και δεν είναι μόνο στο γήπεδο αλλά πρέπει και οι άλλοι να τους αντιμετωπίζουν σαν επαγγελματίες. Για μένα το γήπεδο θα πρέπει να είναι γεμάτο σε κάθε παιχνίδι και να πείσει ο κόσμος ανθρώπους που έχουν διαφορές μεταξύ τους ότι πρέπει να είναι ενωμένοι. Να μην εθελοτυφλούν. Είναι άδικο για τα παιδιά που κάνουν ότι μπορούν».