Η Εβίνα Μάλτση παρά τα 40 της χρόνια ήταν η πρωταγωνίστρια της νίκης της Ελλάδας απέναντι στην Πορτογαλία με 81-59. Η αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σημείωσε 20 πόντους και ήταν η MVP της αναμέτρησης, που έδωσε την τρίτη νίκη στο συγκρότημα του Κώστα Κεραμιδά, στην προκριματική φάση του Eurobasket 2019. Επίσης θετικές ήταν η Γέμελος με 16 πόντους και η νεαρή σέντερ Φασούλα, που πρόσθεσε 11.

Η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ των γυναικών, λίγες ημέρες μετά την ήττα από το Ισραήλ, αντιμετώπισε εντός έδρας την Πορτογαλία με στόχο τη νίκη και την επιστροφή σε ρυθμούς πρόκρισης!

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες πήγαιναν κοντά στο σκορ, με το πρώτο πεντάλεπτο να βρίσκει μπροστά την Ελλάδα με 12-9 χάρη σε ένα αντιαθλητικό φάουλ που κέρδισε η Καλτσίδου. Με ένα 5-0 η Πορτογαλία πέρασε μπροστά με 12-14 αλλά η Ελλάδα ισοφάρισε γρήγορα με την Εβίνα Σταμάτη. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πέρασαν ξανά με +5 αλλά δύο καλάθια της Καλτσίδου δεν άφησαν τη διαφορά να ανοίξει. Δύο βολές της Κατερίνα Σωτηρίου έκαναν το 23-20 για την Ελλάδα, στη συνέχεια η Κορέια ισοφάρισε με ένα ακόμα τρίποντο αλλά η Σπανού έγραψε το 25-23 του πρώτου δεκαλέπτου.

Και στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο. Η Στέλλα Καλτσίδου έκανε το 29-28, ενώ η Εβίνα Μάλτση έγραψε το 36-30 και έδωσε πρώτη φορά διαφορά έξι πόντων στην Ελλάδα. Τα δύο τρίποντα της Τζάκι Γέμελος έδωσαν μεγάλο αέρα, ενώ το επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι της Μαριέλλα Φασούλα, έγραψε το 46-34 του ημιχρόνου και εκτόξευσαν τη διαφορά.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Εβίνα Μάλτση πήρε τ’όπλο της και με πέντε συνεχόμενους πόντους εκτόξευσε τη διαφορά στους 15 πόντους (51-34). Η αρχηγός της εθνικής μας ξύπνησε τις συμπαίκτριές της κι αυτές ανταποκρίθηκαν στο έπακρο. Ειδικότεροι οι Γέμελος και Φασούλα ήταν πολύ καλές και μόνο τυχαίο δεν ήταν, που μετά από 30 λεπτά η Ελλάδα ήταν μπροστά με σκορ 67-48.

Τα τελευταία δέκα λεπτά οι Πορτογαλίδες προσπάθησαν να πιέσουν την ελληνική ομάδα, όμως δεν κατάφεραν πολλά. Η Νικολοπούλου οργάνωσε σωστά τις επιθέσεις της ομάδας της κι έτσι η Ελλάδα, χωρίς να πιεστεί πήρε την τρίτη της νίκη σ’αυτή την προκριματική φάση για το Eurobasket 2019. Το τελικό 81-59 αποτυπώνει πλήρως την υπερχοή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο παρκέ.

Τα δεκάλεπτα: 25-23, 46-34, 67-48, 81-59