Ο Άρης έκανε σπουδαία εμφάνιση και με κορυφαίους τους Τσαϊρέλη (18π.) Μούρτο (15π.) και Αθηναίου (12π., 10ριμπ.) λύγισε το ισχυρό Λαύριο με 80-69. Οι «κίτρινοι» είχαν μεγάλη ανάγκη αυτό το αποτέλεσμα, για να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη και να έχουν ελπίδες για τα playoff. Κορυφαίοι

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι κι αυτό αποδείχτηκε στο παρκέ, όπου οι Μούρτος και Τσαϊρέλης ήταν παραγωγικοί σε άμυνα κι επίθεση. Το Λαύριο από τη μεριά του ήταν «μπλαζέ» και το πλήρωσε πολύ ακριβά. Το 24-15 ήταν πολύ κολακευτικό για το σύνολο του Σερέλη, που στη συνέχεια δεν βελτιώθηκε.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Άρης ήταν ακόμη καλύτερος, καθώς ο Μποχωρίδης μπήκε στο πνεύμα του ματς, ενώ τα μετόπισθεν, δούλευαν στην εντέλεια. Η διαφορά των δεκατριών πόντων (47-34), στο πρώτο ημίχρονο, ίσως και να αδικούσε την προσπάθεια και την εικόνα των παικτών του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Στην τρίτη περίοδο το Λαύριο έκανε την αντεπίθεσή του, πλησιάζοντας επικίνδυνα τον Άρη. Υπεύθυνος για την αλλαγή σκηνικού ήταν ο Λαμπ, που κυριολεκτικά δεν είχε αντίπαλο ικανό να τον κοιτάξει στα μάτια. Έτσι μετά από 30 λεπτά το 54-49, άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Ο Άρης στο τέλος στηρίχτηκε στις πλάτες του Γιάννη Αθηναίου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε άριστα τις αδυναμίες του Λαυρίου, είτε εκτελώντας είτε πασάροντας. Το Λαύριο δεν είχε τις ανάλογες απαντήσεις κι έτσι οι «κίτρινοι» πήραν το έκτο τους ροζ φύλο αγώνα στη Basket League με σκορ 80-69.

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 47-34, 54-49, 80-69