Μια απίθανη νίκη πέτυχε η Εθνική ομάδα ανδρών στο πόλο και πλέον τη θέτει σε τροχιά πρόκρισης για την τελική φάση. Η Ελληνική ομάδα επικράτησε με 6-4 της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Κροατίας στο Σπλιτ για το δεύτερο προκριματικό όμιλο του Europa Cup.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με καταπληκτική άμυνα κατάφερε να επικρατήσει απέναντι στην ομάδα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Χαρακτηριστικά οι Κροάτες είχαν 2/9 στον παίκτη παραπάνω ενώ έχασαν και πέναλτι.

Από την άλλη η Εθνική μας ομάδας είχε το εντυπωσιακό 4/6 στον παίκτη παραπάνω σε ένα ιδανικό, όπως εξελίχθηκε, παιχνίδι. Η Ελλάδα μπήκε φουριάζα στην πισίνα και προηγήθηκε με 2-0 δείχνοντας από την αρχή ότι εκείνη είχε τον έλεγχο.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 αλλά η Ελλάδα και πάλι βρήκε τις λύσεις για να φτάσει σε double score (6-3) και τελικά στη νίκη με 6-4. Πρωταγωνιστές για την Εθνική μας ο Άγγελος Βλαχόπουλος και ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου που σημείωσαν από δύο γκολ.

ΕΛΛΑΔΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ 6-4

Οκτάλεπτα: 2-1, 1-1, 2-1, 1-1.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Δερβίσης 1, Φουντούλης, Καπότσης, Ποντικέας, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Παπαναστασίου 2, Βλαχόπουλος 2, Ζερδεβάς

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ίβιτσα Τούτσακ): Μπίγιατς, Μάτσαν, Φάτοβιτς 1, Λόντσαρ, Γιόκοβιτς, Μπουλιούμπασιτς, Βουκίσεβιτς 2, Μπούσλιε, Ζόβιτς, Βρλιτς 1, Σέτκα, Γκαρσία, Μάρσελιτς.

Στον άλλον αγώνα του Ομίλου: Μάλτα – Σερβία 3-17. Ρεπό είχε η Ολλανδία.

Η Εθνική μας αντιμετωπίζει την Παρασκευή την χρυσή Ολυμπιονίκη Σερβία.