Oι Μαδριλένοι δεν ξεχνούν. Το σύνολο του Λάσο πήρε εκδίκηση από την Μπαρτσελόνα για την ήττα στο Copa Del Rey, κερδίζοντάς την με 74-101 για την 23η αγωνιστική της Euroleague. Oι Τζέισι Κάρολ (18π.), Άντονι Ράντολφ (16π.) και Φακούντο Καμπάτσο (11π., 9ασ.) ήταν εντυπωσιακοί για τους φιλοξενούμενους, που πλέον είναι το φαβορί για την τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα εδρας στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν καταιγιστική στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου οι Ρέγιες, Αγιόν και Ράντολφ έκαναν πάρτυ κάτω από τη ρακέτα. Ο Πέσιτς και οι παίκτες του δεν κατάλαβαν τι τους χτύπησε και το 13-30, έσφιξε από νωρίς τη θηλιά στο λαιμό των “μπλαουγκράνα”.

Στη συνέχεια το ματς ήταν περισσότερο ισορροπημένο, οι Μόερμαν και Ερτέλ πήραν πρωτοβουλίες, όμως το 22-22, άφησε τη διαφορά στο +17 για τους Μαδριλένους. Φαινόταν πως ο τελικός Κυπέλλου άφησε τα σημάδια της στους γηπεδούχους, που ακόμη βρίσκονταν στα Κανάρια Νησιά.

H αναμέτρηση ήταν ένας μονόλογος για τη Ρεάλ, η οποία έχοντας για κουμανταδόρο τον Καμπάτσο έκανα ότι ήθελε την αντίπαλό της και της έριχνε ανελέητα χτυπήματα. Ο Κάρολ πυροβολούσε από τα 6,75, ο Ράντολφ αρχίζει και βρισκει τη φόρμα του, ενώ ο Αγίον έδωσε ύψος και βάθος στην front line των Μαδριλένων. Αποτέλεσμα όλων αυτών; Μετά από 30 λεπτά το σκόρ είχε διαμορφωθεί στο 57-83 και ο νικητής είχε ήδη κριθεί. Η Μπαρτσελόνα παράτησε το παιχνίδι και το μόνο που απέμενε ήταν να ολοκληρωθύν τα 40 λεπτά της αναμέτρησης.

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι παραπάνω, αφύ οι δύο αντίπαλοι είχαν συμβιβαστεί με το αποτέλεσμα. Η μεν Ρεάλ ανέβηκε ολομόναχη στην τέταρτη θέση της κατάταξης με ρεκόρ 15-9 και η Μπαρτσελόνα αποχαιρέτησε ουσιαστικά τα playoff της Euroleague. Το τελικό τάδε δείχνει ότι η ομάδα του Λάσο ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο παρκέ του Παλάου μπλαουγκράνα και τα 40 λεπτά του παιχνιδιού.

Τα δεκάλεπτα: 13-30, 35-52, 57-83, 74-101