Η άμυνα ήταν εκείνη που οδήγησε τη Χίμκι στη νίκη επί του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός των Ρώσων:

 «Είναι νωρίς να κοιτάξουμε το πλεονέκτημα. Οι ομάδες που ακολουθούν είναι αρκετά δυνατές, Από τη Μακάμπι έχουμε χάσει εντός, οπότε πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι».

Για την άμυνα της Χίμκι κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Παίξαμε άμυνα με αλλαγές από την αρχή. Θέλαμε να σταματήσουμε την δημιουργία του Καλάθη, κάτι που κάναμε και με τον Πάνγκος. Παίξαμε άμυνα με αλλαγές και σταματήσαμε το ποστ παιχνίδι. Δεχτήκαμε 61 πόντους και ο Παναθηναϊκός έδειχνε πως δεν είχε λύσεις σε πολλά σημεία. Όταν σταματήσουν να κυκλοφορούν την μπάλα έχουν πρόβλημα».

Για την εικόνα της Χίμκι: «Είχα την ευχέρεια να επιλέξω τις μεταγραφές. Έχω φέρει ένα σταφ που ξέρει πώς δουλεύουμε. Οι παίκτες έχουν κίνητρο και κακά τα ψέματα είμαστε το μικρότερο όνομα. Μέχρι πέρυσι παίζαμε Eurocup. Οι φιλοδοξίες είναι να περάσουμε στην οκτάδα. Αν πάμε νορμάλ θα μπορούμε να παίξουμε στα Play off».

Προφανώς, η άμυνα ήταν το κλειδί αυτής της νίκης. Παίξαμε πραγματικά καλά και επιτρέψαμε μόνο 61 πόντους κόντρα σε μια ομάδα που είναι πραγματικά ταλαντούχα στην επίθεση και με πολλούς παίκτες με τεράστιο επιθετικό ταλέντο, έτσι άμυνά μας ήταν κλειδί. Εάν ρωτάτε τη γνώμη μου, κανένας δεν θυμάται την ήττα στην Αθήνα. Το σημαντικό είναι να ξέρεις που πρέπει να εστιάσεις.

Αυτή είναι η Euroleague, είτε νικάς είτε χάνεις, πρέπει να προχωράς. Προσπάθησα να δώσω στον Τόμας Ρόμπινσον μερικά λεπτά για να επανέλθει. Θα παίξει καλύτερα στα επόμενα παιχνίδια αλλά πρέπει να θυμόμαστε πως έμεινε εκτός δράσης για τρεις μήνες. Θέλει κάποιο χρόνο για να επανέλθει σε καλή κατάσταση πάλι».