Η Τουλούζ υποδέχτηκε το πρωτοπόρο Μονακό το οποίο βρίσκεται στη δεύτερη θέση για το πρωτάθλημα της Ligue 1. Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν τους βαθμούς για να κατοχυρώσουν τη δεύτερη θέση και να συνεχίσουν για την πέμπτη σερί νίκη τους, αλλά τελικά πήραν μόνο έναν βαθμό κι έφεραν ισοπαλία αφού το ματς ήταν πολύ ανατρεπτικό κι έληξε με 3-3.

Το ματς είχε από την αρχή καλό ρυθμό και η Μονακό παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε από νωρίς δεν κατάφερε μια εύκολη νίκη. Στο 8′ ο Λόπες άνοιξε το σκορ για το 0-1 κι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Σανγκαρέ όμως “απάντησε” για χάρη της Τουλούζ στο 24′ για το 1-1. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στην πίεση του Μονακό και έκαναν πολύ ωραίο παιχνίδι. Μέχρι το ημίχρονο η ισοπαλία παρέμεινε με τους ρυθμούς να “πέφτουν”.

Στην επανάληψη οι ισορροπίες άλλαξαν σε ένα βαθμό με τους φιλοξενούμενους που ήθελαν πολύ τη νίκη και τους βαθμούς για την κατάταξη, να πρεσάρουν περισσότερο. Έτσι στο 47′ ο Λόπες σκόραρε ξανά για την ομάδα του πετυχαίνοντας το 1-2. Η Τουλούζ έδειξε σημάδια αντίδρασης όμως ο Γιόβετις πέτυχε το αντίπαλο τέρμα και διαμόρφωσε το 1-3 στο 72′. Όμως δεν ήταν γραφτό ούτε αυτό το σκορ να μείνει μέχρι τέλους με τον Ντελόρτ να εκμεταλλεύεται την ευκαιρία που του δόθηκε και στο 78′ δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα για το 2-3. Αυτό το αποτέλεσμα δε φάνηκε να “αγχώνει” τη Μονακό παρά μόνο λίγο αργότερα όταν στο 87′ ο Σανογκο πέτυχε νέα ισοπαλία στον αγώνα για το 3-3 η οποία παρά τις καθυστερήσεις έμεινε μέχρι τέλους.