Δεν θα σταθούμε πάρα πολύ στη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα σε μία ομάδα, καλή μεν, αλλά αδάφορη δε. Ο όρος επαγγελματική εμφάνιση βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή του στο συγκεκριμένο ματς με την Μπάμπεργκ, και αν κοιτάξεις πέρα από αυτό θα διαπιστώσεις άλλα πράγματα, που δείχνουν Βελιγράδι.

Πρώτο και καλύτερο. Οι ερυθρόλευκοι βγάζουν υγεία και πνευματική ξεκούραση. Οι τραυματίες έχουν επιστρέψει, το ροτέισον είναι μεγάλο και οι παίκτες το διασκεδάζουν. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μάλλον απόψε άφησε τους αθλητές ελεύθερους και δεν τους έκανε παρατηρήσεις, όταν έκαναν υπερβολές στην επίθεση. Σίγουρα και η αμυντική συμπεριφορά των Πειραιωτών δεν ήταν η πρέπουσα, αλλά ξαναλέμε πως η ατμόσφαιρα ήταν λίγο χαλαρή στο ΣΕΦ.

Η 18η νίκη του Ολυμπιακού του εξασφαλίζει σε ποσοστό 90% το πλεονέκτημα έδρας, όμως ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Υπάρχουν ακόμα πέντε παιχνίδια, που χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συγέντρωση, για να επιτευχθει ο στόχος της τετράδας. Οι Πειραιώτες τώρα αρχίζουν και βγάζουν όλη τους την ποιότητα στο παρκέ, έχοντας τους δύο αρχηγούς σε καλή κατάσταση. 

Ο Ολυμπιακος βελτιώνεται με αργούς ρυθμούς και μεταξύ μας καλά κάνει. Τα playoff είναι περίπου σ’ένα μήνα, άρα το προπονητικό επιτεείο, έχει όλο το χρόνο, για να φέρει την ομάδα σε τέτοια φόρμα, ώστε να είναι πανέτοιμη για τη σειρά αγωνων, που θα κρίνουν την πρόκριση στο Final Four.

ΥΓ. Ανατριχιαστική η σκηνή, που ο Χάκετ σκύβει για να φιλήσει το έμβλημα του Ολυμπιακού. Ψυχάρα ο Ιταλός.

ΥΓ2. Ο Κιμ Τιλί, όταν βρει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση, θα είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για τον Ολυμπιακό.

ΥΓ3. Τεράστια υπόθεση να παίρνεις από τους ψηλούς σου 48 πόντους…