Ο Αλμπέρτο Κάνιας παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Cadena Ser» στην Ισπανία, όπου μίλησε για τα επεισόδια στο πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά και την εικόνα του Ιβάν Σαββίδη να κυκλοφορεί με περίστροφο.

Ο μέσος του ΠΑΟΚ μίλησε και για τη διακοπή του πρωταθλήματος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης διέψευσε τα όσα είπε ο Κάνιας, όμως όπως μπορείτε να δείτε και εδώ, υπάρχει το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης.

«Εδώ και πολύ καιρό υπήρχαν επεισόδια, αλλά τελευταία είναι αρκετά σοβαρά. Είναι πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν επιτρεπτά, δεν είναι καλά για το ποδόσφαιρο. Ήταν κάτι που συνέβη πολύ γρήγορα. Πρώτα ο διαιτητής μέτρησε το γκολ και ύστερα με πέντε λεπτά να απομένουν ο επόπτης δεν το μέτρησε. Σε αυτό το χρονικό σημείο, υπήρχε μεγάλη σύγχυση. Οι δύο πάγκοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κι όταν είδαμε τον πρόεδρο να κατεβαίνει, να μας λέει να μπούμε στα αποδυτήρια και να μην παίξουμε άλλο, μείναμε σε κατάσταση σοκ. Έπειτα, όταν εμφανίστηκε στις εικόνες να φέρει ένα όπλο, μας επηρέασε απόλυτα γιατί δεν το περιμέναμε αυτό. Ακόμη, υπάρχουν παίκτες της ομάδας μας που του είπαν να φύγει γιατί θα ήταν επιβλαβές για την ομάδας μας».

-Για τη διακοπή: «Δεν το περίμενα, αλλά από μία πλευρά το καταλαβαίνω γιατί είναι καταστάσεις που δεν μπορούν να επιτραπούν στο ποδόσφαιρο. Έλαβαν αυτό το μέτρο επειδή δεν μπορούν να συμβαίνουν (αυτές οι καταστάσεις) και αυτή τη στιγμή μας βλάπτει σε υπερβολικό επίπεδο. Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός φθάνουν σε κάποια όρια μη επιτρεπτά».